kolmapäev, 10. oktoober 2007

Noorte psüühika sassis?

Selline kutse tuli täna:
Ülemaailmse vaimse tervise päeva raames korraldab Tallinna Vaimse Tervise Keskuse Lasnamäe töö- ja tegevuskeskus (Pae 19) neljapäeval, 11. oktoobril kell 9-17 lahtiste uste päeva, kus saab jälgida päevakava rakendamist ning teavet psüühikahäiretega inimeste igapäevaelu toetamise teenusest.Keskusesse oodatakse psüühikahäiretega inimesi, nende lähedasi, sotsiaaltöötajaid ja tegevusjuhendajaid teistest asutustest ning psühhiaatriahaigla spetsialiste.
Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on vaatamata vaimse tervise probleemide laiale levikule Eesti ühiskonnas juurdunud eelarvamuslik hoiak psüühikahäiretega inimeste suhtes. “Tuleb hoiakuid muuta ja kujundada positiivset suhtumist vaimse tervise probleemidega inimestesse, et julgetaks varem arstide poole pöörduda,” ütles Martinson. “Õigeaegne pöördumine on psüühikahäirete ennetamisel sageli määrava tähtsusega.”

Maailma Tervishoiuorganisatsiooni andmetel ilmneb 25%-l inimestest mingil eluperioodil vaimse tervise häireid. Eestis diagnoositakse igal aastal 26 000 uut psühhiaatrilist haigusjuhtu. Statistika järgi on psüühika- ja käitumishäired Eestis püsiva töövõimetuse tekkimise põhjusena teisel kohal, kusjuures 16-29 aastastel esimesel kohal.

Tallinna Pressiteenistus
10. oktoober 2007
Iseenesest tore ja vajalik ettevõtmine, aga minul tekkis küsimus: miks just noorte psüühika nii korrast ära on?

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Noh, väga noorte psüühika läheb sassi nt sellest, et "noorus on hukas" - kui on harjutud iga aasta uus telefon saama ja üks aasta enam ei saa - katus sõidab korralikult ära.
Veidi hiljem selgub, et raha jms asjad ei tule nii lihtsalt kui tundus ja inimsuhted ei allu ka oma tahtele - jälle sõidab ära.
Ah, lühidalt- tänapäeval ei osata isegi välismaa kilekotist enam rõõmu tunda. :P

Anonüümne ütles ...

Tegelikult ei ole mitte noorte psüühika eriti haige, vaid hiljem tulevad muud haigused lisaks. Psüühilised haigused löövad tavaliselt nooremalt välja. Vanemaks saades on need osadel välja ravitud, osadel alles, osad on langenud suitsiidi ohvriks.