reede, 19. oktoober 2007

Annetage sokke!

...mis siis, et nad katkised ja eri paaridest on!
Korjasin täna nöörilt posu poisi pestud sokke ja avastasin järjekordselt, et pooltel on kannad ära "söödud". Tahtsin juba katkised sokid prügikasti lennutada, kui tuli meelde, kuidas mõni aeg tagasi mitu kotitäit meile mittevajalikke asju kodutute varjupaika sai viidud. Kõik võeti tänuga vastu, siis küsiti: "Ega teil kotis sokke või aluspesu juhtu olema?" Ei olnud. Seletasin siis vastuvõtjale, et meil tavaliselt katkised asjad rändavad prügikasti. Selle peale ta siis ütleski, et see pole oluline, et need asjad täitsa terved oleksid, peaasi, et üldse on midagi jalga panna, kasvõi eri paarist ja eri värvi. Minusugune esteet polnud muidugi selle pealegi tulnud.

Aga poisi katkised sokid korjan nüüd kokku ja viin kilekotiga siia lähedale suure prügikasti peale. Kui kellelgi vaja, las siis võtab.

1 kommentaar:

Ingrid ütles ...

Jah, sokke on neil kodutuil väga vaja ja väikesed augud neis pole suur probleem.

Kodututele on ka head inimesed kudunud villaseid sokke. Neid kantakse seni, kuni sokk on mustusest ja jalahaavavedelikest kõvaks ja kasutuskõlbmatuks muutunud.
Üliväga on kodutuile vaja ka muidugi puuvillaseid dressi- või aluspükse8viimaseid nii lühikesi kui pikki), sest suuremas osas tõmmatakse paljaste rebade peale viledad viigipüksid, mis ilmastiku ja kusepidamatuse tõttu on sageli jalas jäätunud.