pühapäev, 3. veebruar 2008

Tormikahjustused

Viisin enne keskööd koerale süüa. Siis oli maa must ja kõva tuul. Mul veel hea meel, et pesu nööril kuivab hommikuks ära. Toas sekeldasin oma asjadega, und ei olnud. Korraks lambid vilkusid ja nett kadus. Kümnekonna minuti pärast oli tagasi. Lobisesin naabrinaisega tunnikese MSN-s ning kui siis uuesti aknast välja vaatasin, oli kõik ümberringi valge ja tuiskas. Hunnik oksi vedeles maas.
Hommikul teisest aknast välja vaadates leidsin, et pesunöör koos pesuga on lendu läinud. Linad olid kuhjas aialaua juures, muist pesu lausa puu otsas. Oksarisu vedeles igal pool.


Pärast kohustuslikku poereisi ja ahju kütte panemist sain siis lõpuks mahti kahjusid lähemalt uurima hakata. Oksarisu sai kokku korjatud, pesu puu otsast maha võetud. Ühe tekikoti leidsin hoopis naabrite aiast.


Nöör oli lihtlabaselt katki läinud. Imelikul kombel mitte odav tavaline nöör, sellel pole häda midagi. Hoopis kallis tugev plastikuga kaetud traat ei pidanud vastu. Hädaga polnud muud teha kui see kuidagiviisi kokku sõlmida ja külmunud linad lumest puhtaks raputada ning tagasi nöörile sättida. Üks masinatäis asju tuleb siiski üle loputata.


Meie pääsesime kergelt, tütre sõber aga teatas, et nende pool lendasid katused, autod ja koduloomad...

2 kommentaari:

valgeseelik ütles ...

Sa elad väga ohtlikus tormipiirkonnas! :) Kohutav on olla nii jõuetu loodusjõudude ees... Lõuna pool nii hullusti ei läinud...

kukupai ütles ...

No hullusti läks mingi 80 km Tallinnast kagusse. Meil siin nii jube polnudki, aga praegu tuulab ja tuiskab jälle.