laupäev, 9. veebruar 2008

Teed Kuninglikule Kõrgusele!


Luuvalupäeval ei soovitata mingite suuremate töödega tegelda, pärast pidid terve aasta luud-kondid valutama. No ma siis sekeldasin niisama pisiasjadega.

Muuhulgas käisin blogosfääris luurel ja Tiia juurest avastasin lõbusa testi. Uudishimulik nagu ma olen, pidin muidugi ka välja uurima, kes ma eelmises elus olla võisin.

Oi-oi, Marie-Antoinette isiklikult!

Aga lugege ise:


Tietä kuninkaalliselle! Testin mukaan olet aikaisemmassa elämässäsi voinut olla Mare Antoinette, Ranskan hovin kuuluisa kuningatar ja Ranskan kuninkaan Ludvig XVI:n puoliso! Neidolla oli suuri vaikutus kuninkaan päätöksiin ja Ranskan hovin historiaan, joten sinullakaan ei liene ongelmia toimia auktoriteettina tai projektin johtajana.

Vaikka Marie Antoinetten kasvatus jätti hänen luku- ja kirjoitustaitonsa huteriksi, hänen kauneutensa pelasti hänet kurjalta kohtalolta. Neito harrasti ylellistä pukeutumista, ja nautti peli-illoista (suurin panoksin tottakai!) sekä valtaisista juhlista. Vaikka rouvan tyyli muuttuikin iän myötä vähemmän koreilevaksi, ei se estänyt kansaa kutsumasta kuningatarta Madame Kassavajeeksi . Syytöksiä sateli hovin köyhdyttämisestä; tavallinen kansa näki nälkää, kun Marie Antoinette tuhlasi vaatteisiin. Ranskan vallankumous veikin lopulta neidon hengen  hänet mestattiin giljotiinilla.

Pidä siis sinäkin toisinaan kukkaronnyörit tiukilla! Vaikka nautit elämästä ja sen suomista huveista, eikä giljotiinikaan enää uhkaa, voi kassavaje yllättää myös tänä päivänä.


Appikene!

2 kommentaari:

sjgelle ütles ...

Minu arvutis üldse see test ei avanenud. Järelikult pole mul vaja seda teha!?

kukupai ütles ...

Ma ei tea ju, miks see ei avanenud. Proovi otse Tiia juurest, äkki sealt saab paremini kui minu juurest ringiga minnes.