kolmapäev, 12. detsember 2007

Täipaanika


Lasteaiast helistati: "Me leidsime rühmas ühel lapsel täid, peame desinfektsiooni tegema, palun viige laps koju!"

No mis muud, helistan omadele ja lükkan kohtumised edasi, organiseerin lapsevalve selleks ajaks, kui kindlasti vaja endal ära minna ning vudin muudkui lapse järele. Riided paluti kapist kõik kaasa võtta ja igaks juhuks läbi pesta või vähemalt kuuma triikrauaga ära aurutada, lapsele teha ülemäärane vannipäev ja siis võib homme tagasi tulla, rühmaruumid saavad selleks ajaks desinfitseeritud.

Ühtepidi hea meel, et on nii tähelepanelikud kasvatajad ja et nad muretsevad ka selle eest, et nakkus ei leviks. Teistpidi - hea küll, mina sain oma asjad ümber korraldada, aga mida pidid need vanemad tegema, kellel töö kuidagi ei luba ära tulla?

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma ei ole sellest küll veel oma blogis kirjutanud ja valikkusele väga teavitanud, aga meie lastel olid ka täid. Arvatavasti koolist saadud. Järjekindel kontroll pärast esimest pesu täishampooniga ning ühel hetkel avastus et täi probleem on jõudnud uuele tasemele. st et mõlemal lapsel on uuest täid Teate saatmine lasteaaeda oli praktiliselt võimatu kuna olin ise koolitustel ja lasteaiast keegi ei vastanud sel ajal kui mul pausid olid. Peagi ei saa seda ju tervele maailmale kuulutada. Nii ma siis andsin selle teate edasi juhuslikult hommikul kohatud kasvatajale. Teise rühma omale küll, aga inff pidi kohale jõudma No ja siis kui lapsed lõpuks olid läbinud veel ühe tõrje ja kogu kodu ka üle käidud juba kolmandat korda ja kui nädal aega oli kõik puhas olnud siis saatsin lapse lasteaeda. Seal sain kasvatajalt sõimata et sellele latatarale rääkisin. oleks pidanud otse neile vaikselt rääkima. Et nagu mismõttes?!?!?! Küsisin, et mis nad teinud on selleks, et täid ei leviks. Vastus oli, et aga meil pole seda probleemi teil olis ee probleem kodus. TORE!!!! Nüüd o lapsed uue kontrolli all ikka veel.
Koolis oli suhtumine teine. Kõgile tehti kiire kontroll ja saadeti lastevanematele kiirelt teated koos hävitamisjuhenditega.

sorry kirjavigade pärast..

Anonüümne ütles ...

Kus te elate (Kukupai ja anonüümne)?

kukupai ütles ...

Mina igatahes Tallinnas. Ja meie lapse pea oli puhas.

Ti:a ütles ...

see on täiesti tavaline nähtus, ka siin soomes, et aeg-ajalt täid ilmuvad.
ja siinmaall ei kamandata kedagi koju.

shampoone on tänapäeval väga palju. näiteid sellelt lk.

http://216.239.59.104/search?q=cache:FNE6N1fyU0MJ:www.helistin.fi/%3Fpage%3D6572789%26id%3D1632393+t%C3%A4i+shampoo&hl=fi&ct=clnk&cd=13&gl=ee

kukupai ütles ...

Siin tehti üldine rühma suurpuhastus ja saadeti kõik lapsed koju. Igas lasteaias vist nii ei tehta jah. Aga kui ma kunagi ise lasteaias töötasin, oli meil sama jama ja saatsime ka kõik päevaks koju,desinfitseerisime kõike mida sai.