esmaspäev, 7. juuli 2008

Logistikaharjutusi


Mida teha, kui lasteaed on poolteist kuud puhkusel, pere üks täiskasvanutest käib tööl graafiku alusel (s.t. et tööaeg võib olla nii hommikul, õhtul kui nädalavahetustel) ja puhkust sel suvel ei saa ning ülejäänud pereliikmed (2 meest ja 1 naine) töötavad nagu jumal juhatab (s.t. enamasti siis, kui tööd on vaja teha, mitte siis, kui endale meeldib) ning tahaksid veidi ka oma asju ajada?

Tupsu igatahes küsib igal õhtul: "Kellega mina homme olen?" ja meie teised peame iga päev otsustama, kes mis kell kuhugi minna saab ja kui kauaks. Kuigi püüame üksteisega arvestada, juhtub vahel ka nii, et kas pole tähele pandud teise ütlemist või on see lihtsalt ununenud ja siis viimasel minutil algab suur kombineerimine.

Kuna minul peaks kirjade järgi nagu puhkus olema, siis langebki kõige suurem lapsehoidmise kohustus mulle. Aga vahel on ka minul ju omi asju ajada.

Nüüdsest seisab toas nähtaval kohal suur kalender, kus päevade ja kellaaegade kaupa kõigi liikumised kirjas. Ning sinna vaatamata ei tohi keegi enam mingeid asjaajamisi kokku leppida.

7 kommentaari:

Elviina's blog ütles ...

Kui enam kuidagi ei saa, siis ikka kuidagi saab. :)

Minuke ütles ...

Tervitused naabermaja logistikaharjutustelt. Lasteaed on ametlikul puhkusel kuu aega. Kas nimetada normaalseks lastehoiuks, et juunis ja augustis on avatud on paar rühma kahe maja peale. Kasvatajad on olemas. (Kuskil ja vahetuvad poolest päevast)Tere, kuidas teie lapse nimi on? Ah kõrvad peaks kaetud olema... oh teate, ma olen vaid pool päeva, püüan öelda õhtusele kasvatajale ka edasi...

Janiiedasi. Sünnitage lapsi, maksame emapalka. Ja selle lõppedes vaadake ise.

Põhimõtteliselt võiks me kahe maja peale laste hoidmise ära orgunnida - keegi ju ikka kodus ja kui mitte muud, siis suurem vaatab väiksemat. Pole ju kumbki enam nii tilluke:)

ritsik ütles ...

Mina olen selle poolt, et lasteaed on suvel kinni. On jah küll päris raske hoidjate ja oma aja organiseerimisega aga suvi läbi last lasteaias pidada pole minu meelest õige- see on ju lapsele ka mingis mõttes töö ja kohustus ning vajavad pisikesedki puhkust ja vaheldust.

kukupai ütles ...

Ritsik, üle kuu aja ei saaks ikka lasteaeda kinni pidada - vanematele ju keegi pikemat puhkust ei anna (ja kõik ei saagi suvel puhkust). Ning mis vaheldus see lapsele on, kui istub kodus täiskasvanute seltsis ja igavleb. Pole ju enam neid maavanaemasid võtta.
Tean, mida räägin - olen ka ise lasteaias töötanud ja meil oli kuu aega kinni, juunis ja augustis oma majas pooled rühmad töötasid, seega kasvatajad ikka teadsid lapsi. Söögitädide puhkus on ju lühem, nii et nemad jäävad osa aega palgata, kui lasteaed kauem kinni.

Ingrid ütles ...

Huvitav! Meie lasteaias on küll suvepuhkuse ajaks tehtud leping kahe naaberlasteaiaga, et siis kordamööda võetakse puhkuse ajaks teise lasteaia lapsi.
Meie lasteaed on Miku-Manni, Ilmarise tänaval.

ritsik ütles ...

Jah, meie lasteaed on ka vaid kuu aega kinni, selleks ajaks saab lapsed kõrvaltänava lasteaeda viia. VÕIMALUS last hädakorral kusagile viia peab ikka olema.
Aga minu meelest on ikkagi lapsele lasteaiast puhkust vaja ja natuke igavlemist ei tee üldse paha.
See on nii väärtuslik aeg, kui saab lapse näppu võtta ja niisama jalutada, sõpradele külla minna või naabrilastega õues askeldada.
Loomulikult on raske seda kõike korraldada, kui vanemad on tööl,vanavanemad samuti ja lapsehoidja tahab palju raha. Torisen sellepärast, et olen näinud piisavalt palju teist äärmust, kui vanemad ahhetavad ja ohhetavad, kui ei saagi last igal tööpäeval kodust jalust eest ära viia. Meie lapse rühmas on mitu last, kes veedavad pidevalt pikki päevi lasteaias isegi siis, kui vanematel on puhkus, sest papad-mammad ei saa end muidu vabalt tunda, kui jõnglane kodus tähelepanu nõuab ja "tal hakkab niikuinii kodus igav". TEGELEKS siis järeltulijaga!

notsu ütles ...

mina olen Tupsu vahetustega tööl käiv emme ja see suvi puhkust ei saa kahjuks, hea meelega oleksin Tupsuga kodus ja teeksime igasugu huvitavaid asju...
Hiir Tupsu juba pikalt igatseb Notsu järgi! tal on nüüd tehis sõber "teine gloria" kahju et ümbruses väga teisi lapsi pole..