teisipäev, 29. juuli 2008

Kuidas marineerida kurki


Kahtlaselt toiduseks kisub see blogi, aga niisuguse otsinguga täna hommikul siia on jõutud.

Minu meelest on nett igasuguseid marinaadiretsepte täis, usun, et see otsija endale sobiva leidis. Aga mul endal on üks põhiretsept, mis sobib nii kurkidele, seentele kui muule, jälle Tšehhimaalt pärit.

Liitri vee kohta tuleb panna 3 spl soola, 7 spl suhkrut ja 7 spl äädikat. Kõiki muid maitseaineid võib lisada omal valikul. Äädikat võib ka vähem panna kui on head hoiuruumid (minul ei ole). Korralikult läbi keeta ja kuumalt peale valada, siis kohe purgid kinni keerata.

Tšehhimaal oli kurkidele lisatud porgandirattaid ja sibulat, mõnus magushapu värk tuli välja. Meie retseptides oli igal pool soovitatud ka tilli panna, kuid minul lõid tillimarinaadiga tehtud asjad alati purgikaaned pealt ära. Seega loobusin.

Eks nüüd see suur marineerimise hooaeg ju kohe algabki...

2 kommentaari:

Elviina's blog ütles ...

aga mustsõstralehed ja küüslauk ?, tuleb proovida järgi sinu retsept

kukupai ütles ...

Mustsõstar, küüslauk ja rõigas käivad minul hapukurgi tegemise juurde.