kolmapäev, 16. jaanuar 2008

Raha - jah! Tööd teha - eemmm....

Viimasel ajal on mitmel pool arutletud, kas noor inimene peaks hakkama kohe suurt palka saama ja kui palju oleks normaalseks äraelamiseks tarvis. Umbes nädalapäevad tagasi kirjutas Nirti sel teemal põhjaliku ja hästi põhjendatud loo. Ei ole midagi vaielda, hinnad tänapäeval on sellised nagu nad on ja on ka arusaadav, et noored tahavad normaalselt elada ja mitte vanemate toanurgas vireleda.
Aga võiks endale ka aru anda, et ilusate silmade eest ükski ettevõtja palka ei maksa. TÖÖD tuleb ka teha! Sellega kipuvad asjad aga käest ära olema.


Et keegi mind jälle lahmimises süüdistada ei saaks, räägime siis konkreetset juttu.


Minu noored otsivad juba ligi aasta oma meeskonda kahte või kolme asjalikku inimest. Eelnev töökogemus pole nõutav, kõik on õpitav, kui ainult tahtmist oleks. Proovijaid on käinud, pidama pole ükski jäänud.


Üks neiuke töötas pikemat aega, kuid kogu aeg oli probleeme - küll ei jõudnud õigeks ajaks tööle, küll saatis poole päeva pealt sõnumi, et on haige ja ikka ei saa tulla, siis ei võtnud telefoni vastugi, mõne päeva pärast teatas, et on terveks saanud ja tuleb järgmisel päeval, kohale ikka ei jõudnud. Arstitõendeid pole ühtegi. Lõpuks sai teistel mõõt täis, saadeti sõnum, et leping on lõpetatud, tulgu kirjutagu alla ja võtku saadaolev palk välja. Ei ole sedagi teinud.


Mitu noormeest proovis ka, mõnest tundus isegi asja saavat - kui kohal oli, tegi tööd ka ja hästi. Kuid siis - kes kukkus jooma, kes kadus niisama ära.


Mida üleloomulikku siis tahetakse? Kas tõesti on nii raske õigeks ajaks tööle tulla, korralikult tööd teha, kokkulepetest kinni pidada? Seda enam, et on täiesti võimalik töögraafikut paindlikuks kohendada või osalise tööajaga tööl käia.


Ja palgaga ei nöögita, 10000 esimesel paaril kuul muidugi kätte ei tule, aga kui kõik korras, saab rohkemgi. Ei taha siis või?

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mnjah. palk peab siiski sõltuma tööpanusest, olgu töötaja siis värskelt keskkooli lõpetanu või kolmekordse magistrikraadiga tippjuht. puht huvi pärast: kus see mainitud noorte meeskond tegutseb ja mis valdkonna inimesi nad otsivad?

Anonüümne ütles ...

Otsitakse Tallinna kesklinna autopesulasse rahvast

Anonüümne ütles ...

hmm autopesulas 10k, peaks ka ametit vahetama

Anonüümne ütles ...

jmmm... ühineks anonüümsega :). Kummaline olukord - noored, kes tahavad tööd tegemata raha saada, teiselt poolt ehk mitte väga noored ;), kes tahavad tööd teha, aga palgaga on nadisti. Kuigi töötegemiseks nõutavad tingimused on oioi missugused...

Morgie ütles ...

kas te teismelise töölevõtmisest suvel (koolivaheajal offkoors) oleksite huvitatud? tööseaduse kohaselt peaks ta töötama muidugi poole kohaga. teismeline täpsemalt saab maikuus 15

Morgie ütles ...

muidu ma mõtleks ka töökoha vahetuse peale, aga mulle meeldib mu praegune töö, vat. kuigi seal saab vähem palka kui autopesulas. kahetsusega...

kukupai ütles ...

Kui see teismeline tööd ka viitsib teha, tasub suve algul ühendust võtta. Siis juba annan täpsemad koordinaadid. Ja poole kohaga saab vist ikka, puhkuse asendajana.

Anonüümne ütles ...

mina olen nüüd siis selle pesula juhataja. võime võtta küll suveperioodiks teismelise tööle,nõudmised on samad mis teistele:õppimis valmidus,töökus,ausus,peab kokkulepetes kinni ja hoiab puhtust.
tööd on palju ja füüsiliselt vähe raske.