neljapäev, 17. jaanuar 2008

Kõik mehed ei ole sead


Kaugeltki mitte. Kui vaatan oma tutvusringkonda, siis on seal toredaid tublisid, oma lähedastest ja tööst hoolivaid, viisakaid, kultuurseid, hea väljanägemisega mehi ikka kordades rohkem kui selle armsa koduloomaga võrreldavaid tüüpe.

Ma ei ole ka kuskil väitnud, et kõik mehed sead oleksid, nagu siin paar posti tagasi üks anonüümne kommentaator mulle ette heidab. Ei maksaks kirjutatust välja lugeda seda, mida seal pole.

Isegi oma eksi pole ma nii nimetanud. Oli temalgi häid omadusi ja päris palju. Et kooselu ei sujunud, selleks olid teised põhjused (kes tahab, otsigu üles lugu "Jõehobu elutoas") ja et vahepeal oli periood, mil tema võrdlemine seaga oleks olnud looma solvamine - oli nii, mis parata.

Millegipärast tundub, et kui mõnes blogis meeste kohta midagi laitvat kirjutatakse, tormavad kohale ja hakkavad sappi pritsima need, kes ennast mingil kombel puudutatuna tunnevad - on ise samamoodi käitunud ja peavad seda loomulikuks.

See ei tähenda ka, et ma kõiki naisi ingliteks peaksin, kuigi see on hoopis teine teema.

Aga mida kostate Soome kirjanikule Martti Larnile, kes oma "Ilusas seakarjuses" kirjutab:

Üldiselt võttes on kõik mehed tõprad, kuid mõned on sead vaid naiste seltskonnas.

3 kommentaari:

Morgie ütles ...

ei olegi kõik mehed sead, muide.
enamus ei ole sead.
ja on täitsa piisavalt ka siganaisi ja rongaemasid, niiet ehk oleks poliitiliselt korrektsem rääkida panusest, mida "lahus elav lapsevanem" saaks oma lapse heaollu lisada - aga halvemal juhul ei lisa.

Minul viskab kopa ette hoopis see, kui mõne konkreetse mehe sigadusi püütakse õigustada stampidega:
"aga mehed ei oskagi ju nii väikeste lastega kuidagi olla"
oskavad küll. Enamasti oskavad. Mõni lihtsalt ei viitsi, raisk.

"mees on ju mees, sellepärast ta teeb nii" (unustab lubadusi, ei pea kokkulepetest kinni, valetab ja hämab?)
minu meelest need head mehed saavad täitsa vabalt ilma "nii" tegemata oma eluga hakkama.

"see ei ole meeste töö"
tere till, kes need mittemeeste tööd siis ära teeb, kui mehel naist ei ole, või kas tõesti tulebki naine ainult selleks võtta, et keegi koduseid töid teeks? Ma arvan jällegi, kui heade meeste jaoks ei ole selliste asjade ärategemine probleem, siis ei saa mittetegemist ainult y-kromosoomi olemasoluga õigustada.

Jah, mehed ja naised on erinevad ja teevad samu asju erineval viisil. Ma olen täitsa nõus, et mees kasvatab last teistmoodi kui naine, aga kumbki viis ei ole parem ega halvem, kui kõik VAJALIK seejuures tehtud saab.

helle ütles ...

Siga on ju üldjuhul kasulik loom ja pole kindlasti ära teeninud mingi paha ja alatu võrdkujuks olemist.
Kahju seast!
Aga mehi üheselt hukka mõista on muidugi liig mis liig. Naisi on samuti nii- ja naasuguseid. Siin pole sooga mingit seost, on lihtsalt igasuguseid inimesi. Vahel kohe ei jõua ära imestada.

bzz bz bzz ütles ...

Ma olen siga. :(