kolmapäev, 30. jaanuar 2008

Identiteedivaras!

Avastasin ühest blogist, kus ma ka vahetevahel külas käin ja mõne korra kommenteerinud olen, et keegi on heaks arvanud oma kommentaarid minu nime all postitada. Loo juures esimene kommentaar oli küll minu, paar järgmist aga enam mitte. Ja kuigi nende sisu oli täitsa viisakas, ei meeldinud mulle selline identiteedivargus kohe sugugi mitte.
Olgu öeldud, et pean ennast piisavalt täiskasvanuks ja vastutusvõimeliseks, et teistele mitte anonüümseid kommentaare jätta. Edaspidistele krattidele teadmiseks, et kui minu nimel klikkida, pääseb sedakaudu kindlasti minu profiili juurde (ja kui Bloggeriga tegu, siis on ka pildike olemas). Seekord aga ei saanudki nimel klikkida, järelikult oli tegu kratiga, kes oma nime all esineda ei julgenud.
Nii et mõelge omale teine hüüdnimi välja, kui enda oma kasutada ei julge, minu oma jätke rahule!

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Muide, ega see mail ei olnud eriti hea kah...
Mingi x-asja oli sisestanud sinna aga kuna jutt polnud hull, siis ma lasin läbi.

Mutt ütles ...

Mina olen sarnase asja avastanud... küll ilmselt mitte pahatahtliku varguse, aga lihtsalt teise Muti koos bloggeri kontoga... Samas blogis kommenteerimas.
Paha tunne oli tegelikult... Muti nimi on mul juba keskkoolist saadik netis aliaseks ja ebamugav oli näha kellelgi teisel bloggeris sama nime.
Kui paljud klikivad tuttavat nime nähes tema nimele, et kontrollida, kas on ikka see õige inimene? Suurt mitte keegi ilmselt... lihtsalt oletavad, et tegemist on sama inimesega.

Hundioru Nirti ütles ...

Ah, minge metsa :)

"Kukupai" ja "Mutt" ei ole mingisugused teie poolt välja mõeldud pärisnimed, et te peaksite ennast puudutatuna tundma. Kui ma röögatan kellelegi, et "Teed selle asja ära nagu kukupai!", siis ma ei mõtle tegelikult neti-kukupaile, vaid lihtsalt kasutan väljendit.

Kui keegi kuskil teadlikult Nirtina esineks, siis oleks sel inimesel küll vesi ahjus.

Segasumma Saara ütles ...

Minu neti-nimega on paaris foorumis sõna võetud - ja avaldatud mõtteid, mis mitte just minu stiil ei ole (oma kasutajanimele google'i otsingut tehes olen näinud), aga noh, ega ma sinna midagi parata saa - see minu nimeks kasutatav sõna on jah selline, mille peale teisedki tulevad. Samas muidugi kukupai juhtumil, kus anonüümne kasutaja lisab kommentaari sama hüüdnime võttes mis just eelmisel kommentaaril koos lingiga juba päises on olnud, on see otsustus ikka veidike veider küll.

karikate emand ütles ...

Jube ebameeldiv kindlasti! :(
Oleksin väga häiritud, kui veel keegi minu aliast kasutaks.