kolmapäev, 28. november 2007

MILLINE PEAKS OLEMA ÕIGE EESTI MEES

Lapsesuust:
Üks õige eesti mees peaks olema üsna töökas ja alati Eesti eest valmis. Ta peaks olema tugev ja kaval. Rohkem ikka kaval, aga jõud tuleb ka kasuks.

Õige eesti mees peab käima iga päev. Ta peab oskama eesti keelt ja eesti keeles kirjutada. Tal peaks olema sinimustvalge lips ja kott. Ta peab armastama Eestimaad nagu kõik eestlased.

Mees peab olema väga kõhn ja tugev, kiire ja vallatu. Ta peaks olema prillidega ja tal oleks alati kaasas väike kohver, kus ta hoiab oma viitilusat õuna. Talle meeldiksid ka makaronid.

Õige mees peab oskama laulda ja tantsida ja mingit sporti teha. Õige meesvõtab ikka puhkust ka. Kui minu isa puhkust võtab, hakkab tal pea valutama.

Eesti mees peaks olema huumorimeelega ja teadma palju anekdoote. Eesti mees võiks palju lugeda. Elu jooksul vähemalt kaks romaani.

Üks õige eesti mees ei tohiks kindlasti vanu kombeid unustada, kuid ei tohiks ka vanaaegne olla.

Korralikul mehel võiks ka väga hea auto olla, näiteks Ford Mustang või Hummer. Lahe oleks ka haagissuvila. Samuti võiks ta rikas olla ja selle raha, mis üle jääb, annetusfondidesse panna.

Õige eesti mees peaks oskama süüa teha. Siis saab pereema paar nädalat puhata.

Mees peab oskama lastega tegeleda. Nendega õppima ja mängima.

Eesti mees ei tohiks olla rikas ega ka vaene. Tal peaks olema auto ja traktor. Koduks peaks tal olema väikene majakene, kus on lõkkeplats ja laut. Ta peaks sööma eesti toitu ning olema oma loomade vastu lahke ja sõbralik.Ta võiks olla kiire jooksja, et saaks püüda oma lambatallesid.

Ta peaks tahtma elada ilusat elu ja austama oma lahedat kodumaad Eestit!

11 kommentaari:

valgeseelik ütles ...

Imearmas! Lapsesuu ei valeta... :)

helle ütles ...

Jummala õige jutt. Kus sellised mehed kasvavad?

kukupai ütles ...

Vaat seda mina ka ei tea :(

Tiiu ütles ...

Naised kasvatavad.

joodikupoeg ütles ...

Nooooo, Tiiu, mina isana olen olnud osaline päris mitme lapse inimeseks kasvamisel ja kui Taevataat aastaid annab, kasvatan paar tükki veel:)
Sedapuhku emata.

Anonüümne ütles ...

pildivalik on juhuslik?

:)

kukupai ütles ...

mitte päris ;)

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Väga ilus jutt ju. Eriti see fakt, et kui õige mees süüa teeb siis saab pereema kohe mitu nadalat puhata. Peab see ikka vägev eine olema!

Tiiu ütles ...

Armas Joodikupoeg, igal reeglil on erandeid. Heaks meheks ja isaks õnnestub saada lihtsamini, kui ema armastab isa ja laps seda armastust kodus ka näeb. Mina küll usun, et kui naine armastab meest, siis olgu see mees või joodik, lapsed kasvavad paremas kliimas st naiste armastus on kõige alus.

valgeseelik ütles ...

Joodikupoeg on üks õige eesti mees.

Tiiule lisaksin, et ei piisa ainult naise armastusest mehe vastu, vaid vastupidi on ka oluline! Vanemate omavaheline armastus on tähtis.

Kas armastav ja allaheitlik naine ning kaine peaga autoritaarne, võimukas, kõva käega, ja joomase peaga räuskav ja peret peksev mees aitab pojal meheks kasvada paremini kui nt. ainult isaarmastusega?

Morgie ütles ...

Tiiu! ühepoolne armastus ei toida!
kurnab ainult armastaja välja. Ja täie rauaga saab armastada siiski seda meest, kes seda armastust suudab vastu võtta.