esmaspäev, 19. november 2007

Üks rist ja viletsus



... selle kassiga.
Kuues päev juba puu otsas. Nagu tahaks hakata lõpuks alla ronima, aga ei roni ka. Kui toidukotti krabistada, tuleb paar oksa allapoole, kräunub haledalt, vahib kodu poole ja siis ronib jälle latva tagasi.

Täna otsustasin uuesti 112 helistada. Vastu võttis hoopis teine dispetšer kui eelmine kord. Rääkisin mure ära, et nii-ja-nii, kuuendat päeva kass puu otsas ja alla ei nõustu tulema. "Mis ta teeb seal puu otsas siis?" - "Kräunub ja ronib mööda oksi üles-alla." - "No ma saadan päästeauto, las hindab olukorda."


Tuli siis väike bussikas. Päästja vaatas kassi, arvas, et liigub teine veel päris vilkalt, ju võib seal mitu päeva kükitada. "No aga kuues päev juba!" - "Eks ma siis kutsun tuletõrje redeliga, proovivad ."


Nõmme komando poisid olid üpris nobedad. Jälle probleem: tänav nii kitsas ja auto suur, hoovi keerata ei saa. Võeti siis auto pealt redel, tassiti hoovi ja aeti puu najale püsti. üks mees ronis üles, aga kass, va tola, kribis tükk maad eemale peenikeste okste peale, kuhu tuletõrjuja järele ei pääsenud. Raputas ta seda oksa mis ta raputas, kass krabas kõige kahekümne küünega oksast kinni ja peale risu ei pudenenud alla midagi.

Kassi omanik ilmus ka kohale, lõi käega - no olgu siis edasi, kui koju ei märka tulla.
Tuletõrjujad naersid, et peab ise sinna kassi kõrvale ronima ja talle mahedat salajuttu ajama. Aga lõpmatuseni passida polnud ka mõtet, niisiis pandi redel kokku ja kass jäi ikka puu otsa edasi kükitama.

Mina loobun. Kui omanikul mingit huvi ei ole, ei saa mina ka rohkemat teha.

10 kommentaari:

Karuema ütles ...

meil oli ykskor väike loll kanakulli poiss aeda ära eksinud ja meie KillerKass oli talle juba natu säru ka teinud. Kutsusisme ka tuletõrje poisid appi, nii kenasti said kullipoisi kätte, ja Kass värises vihast, et lõunasöök ära viidi. Ja linnuke läks loomaaeda ravile.
need 112 poisid on tegelikult väga vahvad. ja kahju et seekord aidata ei saanud

kukupai ütles ...

Poisid ise on jah vahvad, dispetšerid on kuidas kunagi...

Minuke ütles ...

järeldus: pead väravad suuremaks tegema, saavad autoga ligi:)

kukupai ütles ...

LOV elevandiaed jääb ikka ette. Nad muide ei mahtunud kuidagi kõrvaltänavale keerama ka, kui ära läksid.

Karuema ütles ...

issand aga mis siis kui päris tulekahju sealkandis, kuda nad siis keeravad? kui näiteks selle minu vana elamise nurgapealne põlema läheb? oi oi neid kitsaid tänavaid.

kukupai ütles ...

tulekahjule lasevad tänavalt vee peale, meil siin paar aastat tagasi oli ühel päeval kolm korda hüppekate juures. Siis eriti ei vaadata ka, lähevad või läbi aedade kui vaja.

Maria ütles ...

Selline peremees tuleks ise sinna puu otsa ajda, kes sedasi ütleb. Aga ega kiisu muidugi on natuke rumal ka. Tuleks siis mööda redelitki alla.

kukupai ütles ...

Nii, nüüd on see kiisu lõpuks alla roninud ja loodetavasti ka koju jõudnud. Case closed.

Ingrid ütles ...

Eks tal siis oli nädalane paast, ehk oli see millekski hea. :-)

Kirjatsura ütles ...

eitea, kas see kass püstitas nüüd puuotsasistumise maailmarekordi ka:)

aga lõpp hea, kõik hea!