reede, 16. november 2007

1345 avita!


1345 - Tallinna abitelefon, kuhu helistades peaks nõu ja abi saama.


Istub mul võõras kiisu juba kolmandat päeva puu otsas. Kõik võimalikud nipid järele proovitud, kasu ei miskit. Helistan siis viimases hädas linna abitelefonile 1345. Järgnev kõnelus on mõnevõrra lühendatud.


"Niisugune mure, et võõras kass istub kolmandat päeva puu otsas. Kuhu ma peaksin pöörduma?"
"Kui olete nõus allatoomise eest maksma, siis teeb see umbes 1000 krooni." - Ega ikka ole sellist raha välja panna ja pealegi ei pääse tõstukauto sinna ligigi.
"Teate, me oleme probleemiga kursis ja ükski kass pole veel puu otsa jäänud. Kui kõht tühjaks läheb, küll omal jõul alla tuleb. Seni pole veel surnud kasse puu otsast leitud."
"No aga kolmas päev juba, külm ka ja ta ei tule toidu peale."
"Teile võib ju tunduda, et tal on seal paha ja ta nutab, aga küll ta ikka ise alla saab." - Nojah, kui käpad lõpuks kangeks jäävad, eks siis muidugi. Aga seda ma olen küll kuulnud, et nii kõrgelt kukkunud kassid on viga saanud. Ohkan ja lõpetan kõne.


Nõmme tuletõrjekomando telefonil kostab kutsuv toon, mis asendub kohe lühikeste piiksudega. Pärast mitmendat helistamist loobun.

No mitte kedagi ei huvita...

Võrdluseks aastavanune lugu Pärnust.

Minu mõistus on otsas.

6 kommentaari:

Tiiu ütles ...

Vanasti sai kõvasti puude otsas ronitud. Praegu on selline tunne,e t roniks või ise sinna puu otsa.Jah, tänapäeva noored on nõrgukesed,arvutiga klõbistamine musklirammu ei anna. Minu ebanaiselikud kämblad on just lapsepõlvest pärit , kui sai rasket tööd tehtud ja ennast puude otsa vinnatud.

kukupai ütles ...

See puu on umbes 5 m kõrguseni sile nagu telefonipost. Ja nii pikka redelit lihtsalt pole siin majapidamises. Puu otsas olen minagi roninud omal ajal nii et küll sai

Segasumma Saara ütles ...

Maitea ... pane kuulutused ümberkaudu postidele üles? Äkki ilmub omanik välja ja tema kutsumise peale kass nõustub allapoole tulema?

Pehmele pinnale kukkudes ei peaks kass väga viga saama. Meie vanem kass on kaks korda kolmandalt korruselt alla sadanud nooremana oma isiklikust naiivsusest tingituna (nüüd on tal juba kogemus olemas ja kardab kõrgust väheke), aga kukkus all kasvavatesse põõsastesse ja polnud tal häda muud, kui et oli äraehmatanud.

Segasumma Saara ütles ...

Eks ta, vaene karvik, muidugi kardab koera ka ja seepärast ei julge allapoole nihutada ennast. Oletab, et nagu ta alla tuleb, nii kargab koer peidust välja ja teeb amps.

kukupai ütles ...

Omanik ilmus välja, koer on kinni ja kiisu lollike ronis veel kõrgemale (praegu u V korruse kõrgusel). Ei tea, kas nutta või naerda, aga jätan edasise omaniku hooleks

Anonüümne ütles ...

Mul preili tegi lendoravat 8ndalt korruselt. Natuke ägises küll ja kops pisut turses, aga asi lõppes õnnelikult ja poiss hoidis end sel ajal isegi täitsa tagasi ja demos ainult plikale, kui äge mängida on... Vastasel juhul sai plikalt pingutatud käpanätaka. Kuid jah... Pole siiski kõik kassid ellu jäänd selliselt kõrguselt :(