laupäev, 14. juuni 2008

Ettevaatust, tolmuimeja!


Mis on laupäeval muud teha kui koristada? Mõtlesin mina ka nii, seda enam, et põrandavaiba originaalvärv on juba üsna raskesti tuvastatav.

Ega siis midagi, tolmuimeja välja, stepsel sisse ja imema. Aga tutkit, tuba sinist suitsu täis. Kust tuli? Ikka tolmuimejast. Kärssas täiega. Ruttu stepsel seinast välja ja imeja prügiautot ootama. Nüüd tuulutan tuba ja mõtlen, mis nipiga see põrand puhtaks saada. Ilmselt vanaaegsel viisil harja ja kühvliga.

Uue imeja ostmine oli plaanis pärast järgmist palgapäeva, aga elu teeb omad korrektiivid ning ilmselt peab juba järgmisel nädalal tehnikapoodi külastama.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma kunagi käisin kord kuus naabrinaiselt tolmuimejat laenamas :)
Harjaga vaiba puhastamine oli ikka tõsiselt mõtetu töö. Tolm lendas vaiba pealt õhku ja sealt vajus pärast igale poole laiali... Aga noh.. eks ma kunagi lapsepõlves ainult harjaga vaipa puhastasingi. Inimene harjub muide kõigega. Eriti heade asjadega. Mu praegune tolmuimeja ei tee peaaegu üldse häält. Kui hakkasin vana tolmuimejat maha müüma, siis proovisin seda, et kas töötab. See oli lausa kohutav lärm mida üks väike masin teha võis.
Maria

kukupai ütles ...

Vanasti olid meil hoopis sellised põrandakatted, mida õues tuli kloppimas käia ja laudpõrand nii suurte pragudega, et kühvlit polnud vajagi...

Tiia ütles ...

Hea, et imesin tolmu imejaga enne ära, kui lugesin - muidu ei oleks EHK saba seina panna :)

Kühvel ja hari on head, kuid vaibal mitte...

Elviina's blog ütles ...

Aga meil armastatakse kaltsuvaippasid ja need just ongi head üle paari nädala õue visata ja korralikult kloppida. Suvel kord aastas ka järve ääres pesta. :)
Meespere ei innustu, aga ei julge ka keelduda. :)

Ingrid ütles ...

Üldiselt ongi vaiba kloppimiseks õues vaibapuud: klopid ja harjad ja tuul viib tolmu eemale. Pärast vaibal mõnus õuelõhn.
See on meie pere viis. Kui kiire või laiskus suurem, tõmbame tolmuimejaga.
Uue tolmuimejaga on aga üks väga hiljutine kogemus. Mõtlesin ühele invaliidile osta mööbli puhastamiseks
tolmuimeja. Vaipa ega tekke tal põrandal pole, sest ta kukuks nende taha koperdades. Diivanit-voodit õue vaibapuu peale aga ei vii.
Rahaliselt on meil olud enam kui kitsad, siis aga avastasin 600 kroonise väikese tolmuimeja, kus tolm läheb tolmupurki.
Ohoo! Ilus, läikiv, punane, väike!
Olin ausalt öelda vaimustatud oma nutikast ostust.
Mõne aja pärast kukkus see tutikas masin aga tossama. Tuli välja, et võtab vastu üsna vähe tolmu, vaja vahepeal filtrit pesta.
Inglastelt: Ma pole nii rikas, et osta odavat asja.
Seega soovitus: osta hea ja kallis tolmuimeja! :-)