esmaspäev, 1. juuni 2009

Nõmme eraldamine Tallinnast on alanud


Vastu kõiki ootusi ei alustanud seda protsessi Nõmme 'separatistid', vaid Tallinna Linnavalitsus koostöös Tallinna Autobussikoondisega.
Või kuidas mõista otsust võtta käigust maha buss 23A  ja liini 23 lühendada nii, et lõpp-peatus ei ole enam Bussijaamas vaid Kaubamaja juures?
Olid ju need ainsad bussid, mis kulgesid Kadaka teelt läbi Nõmme, Rahumäe ja Tondi  kaugliinide bussijaamani. Tänasest alates enam ei kulge...
Vaatasin sõiduplaanide lehelt, kuidas siis edaspidi liigelda tuleks. Pakkumisel on kaks ümberistumisega varianti, olenevalt kellaajast. Ühel juhul on järgmisele bussile pääsemiseks vaja ligi 10 minutit jala kõndida, teisel juhul pääseb paari minutiga. Igal juhul aga tuleb uus pilet osta kui kuukaarti ei ole ning ajakulu on ka tunduvalt suurem.

Võiks öelda, et ega bussijaam pole koht, kuhu iga päev sõidetakse, elate üle. Esiteks on tavaliselt ka mõni priskem kott kaasas, kui kuhugi kaugemale sõiduks läheb. Pole just mõnus seda ühe bussi pealt teisele lohistada.

Teiseks aga jääb sinnakanti mitu olulist asutust, kuhu pääsemine ebamugavamaks on tehtud.
Keskturg, Siselinna kalmistu - sinna on inimestel aeg-ajalt ikka asja. Veel olulisem on aga, et see oli ainuke buss, millega Nõmmelt ja Rahumäelt mugavalt ja kiiresti Ida-Tallinna keskhaiglasse pääses (lastepolikliinik ja silmakliinik ju ka seal).

Ning mõned inimesed lihtsalt töötavad sealkandis ja peavad tööle ja kojusõiduks nüüd muid variante otsima.
Ainuke pluss - bussid käivad nüüd tihedamini ja madalapõhjalisi on rohkem...

7 kommentaari:

Herezia ütles ...

Oi, ma pean siis oma emale selgeks tegema, et kui ta nüüd Rahumäele hakkab minema (sest peatselt on seal ju surnuaiapüha), siis leiutagu mõni muu viis sinna saamiseks.
Kas 17 ikka käib veel busiijaama? Ma hakkasin juba pelgama vanainimest üksi suurde linna lasta.

kukupai ütles ...

17 käib ikka, aga Rahumäele sellega ju väga mugavalt ei saa :(

Herezia ütles ...

Kas see 23ga ei kohtu kusagil?
(Vabandust, kui tüütan, tegelikult saaks vist Tallinna kodukalt ka selle kuidagi välja raalida.)

kukupai ütles ...

Vabaduse platsi peatuses kohtuvad küll.

Herezia ütles ...

Aitäh!

Aga ikkagi on neist inetu sedaviisi teha. Ma saan aru küll, et pole päälinna asi muretseda, kuidas maakad hakkama saavad, aga omad sõidavad ju ka vahest bussiga.

notsu ütles ...

täielik jama,minu igapäevane tööl käimis buss võeti ära, nüüd siis peab hakkama viru juurest edasi jalgsi Bussijaama lähedale tööle vantsima, ei ole just tore varjant hommikul vara ja õhtul hilja nii...

Anonüümne ütles ...

No nii,ka minu tööleminek on küsimärgi all niisiis.Vaja keskhaigla juurde saada Nõmmelt.