neljapäev, 4. juuni 2009

Puuviljamäng


Suvi on astumas oma õigustesse. Kõik lokkab, õitseb ja lõhnab ning kaugel see puuviljade ja marjade aegki siis enam. Turult saabki juba kõike, maasikalõhn käib üle pea. Olekski vist sobiv käivitada üks uus suviselt magus meem, sedakorda puuviljateemaline.

Vasta kolmele küsimusele ja saada siis osalistele edasi!

1. Millisel puu- või juurviljal on lapsepõlve maitse?
2. Milline juurikas, mari või puuvili on maailma ajaloos kõige tähtsam? Ja miks?
3. Vali kolm blogijat ja ütle, millise puu otsast nemad kukkunud on :)

1. Minu jaoks meenutab lapsepõlve üks kindel õunapuu. Erilise maitsega õunad, selliseid pole mitte kunagi ega kuskil mujal saanud. Isegi rohelisena polnud nad hapud, kuid valmina kaua ei seisnud ka. Tegelikult on see õunapuu mul praegugi aias ja kannab igal aastal vilja kah.

2. Eks see kõige tähtsam pidi ikka õun olema - millegipärast kujutavad kunstnikud hea ja kurja tundmise puu vilja enamasti ikka õunana. Kui Eeva ja Aadam poleks sellest puust maitsnud, vaevalt siis inimkonda praegusel kujul eksisteeriks :P

3. Ja nüüd palun mitte kellelgi solvuda, tegemist on minu subjektiivse arvamusega, mis ei pretendeeri absoluutsele tõele!
Wild - loomulikult sidrun! Pealt ilus kuldkollane, ettevaatamatul käsitsemisel aga pritsib haput mahla näkku. Mõnedele täiesti vastuvõetamatu, teised ei kujuta elu temata ettegi.
Ninataga - karusmari. Kui rapsides kallale lähed, torgib su okastega ära, kui aga õrnalt ja ettevaatlikult lähened, võid mõnusa naudingu saada.
Sjgelle - pirn. Ja mitte mingi Hiinast imporditud jahune käkk vaid ikka ehtne ja eestimaine, mahlane ja nauditav.

Nii kullakesed, teie puuviljavalik palun!

Edit:
Krissu väidab, et kõgi mängijate vahel loositakse välja kast Tutti-Frutti komme ka. Ärge selle peale väga lootke, need kommid on MINU :P

1 kommentaar: