pühapäev, 31. mai 2009

6+0= palju


Ega 6 pole just suur arv ja null pole üldse number. Aga kui need kaks kokku panna, saame midagi ilusat ja ümmargust.
60 - just niisugust sünnipäeva tähistas täna üks mees (tegelik päev oli küll juba paar päeva tagasi), kelle iseloomustamiseks jääb headest sõnadest puudu. Valdek Johanson on mees, kelle kohta võib liialdamata öelda - mees, kellel on süda õiges kohas.
Üle kahekümne aasta vaimulikuametit pidada ei ole kerge, eriti kui teenida on mitu eriilmelist kogudust. Lisaks Tallinna Püha Vaimu kogudusele peab õpetaja Johanson lätikeelseid jumalateenistusi Tallinnas ja Narvas ning käib korra kuus Riias sealsetele eestlastele eestikeelseid teenistusi pidamas. 
Erilise armastuse on õpetaja Johanson pälvinud vanemate koguduseliikmete poolt. Mitte igaüks ei oska vanainimesi ära kuulata, lohutada ja nõu anda. Valdeku rahulik ja leebe olek, soe ja südamlik hääl teevad temast oodatud külalise vanurite kodudes, hooldekodudes ja sotsiaalkeskustes.
Aga samuti on talle antud lahtised käed. Kui kuskil midagi ripakil või puru on, ei hakka Valdek paaniliselt remondimeest otsima, võtab omad tööriistad kaasa ja teeb asja korda.
Täna jätkus õnnitlejaid, lilli, häid soove kauaks. Need tulid kõik siirast südamest. Jõudu ja jaksamist, Valdek!

Kommentaare ei ole: