laupäev, 16. mai 2009

Ilu on vaataja silmades

Arhitektuur pidada tähendama ehituskunsti. Kunst on aga selline asi, mille üle võib lõpmatuseni vaielda - see asi on ilus ja kunstipärane, see mitte. Eks ehitistega ole sama lugu - mõnele mõni maja kohe väga meeldib, teise jaoks on maitsetuse tipp.






Noppisin seekordsele fotojahile posu ehitiste pilte eri aegadest. Enamus nendest on minu silmis ilusad, paar viimast liigitaksin aga kindlasti kolearhitektuuri kilda :P






























Mõne majaga aga on nii, et iseenesest ju kena, aga oma asukohas nagu sadul sea seljas. Viru tänaval asuv De la Gardie kaubamaja näiteks. 









Ja jätsin seekord üles panemata siin blogis juba korduvalt  olnud pildi Nõmme keskuse üüratust värvilisest pilvelõhkujast.

Ning pidage meeles: maitse üle ei vaielda, vaid kakeldakse!

6 kommentaari:

osaline ütles ...

ehituskunsti säästusuund: maakivikindlsed - tontteabmispudiplokkidest ehitised - klaashooned ja... õhulossid? :)
ammu enam ei julge uutes majades selga seina vastu toetada.
väärikatele müürijäänustele "kasvuhoonete" ehitamine teeb kurvaks. need vanakesed on aupaklikuma kohtlemise ära teeninud. noh, kahtlemata kusagil kellegi käed ja ilumeel sügelevad juba ka Estonia teatril või Kadrioru lossil katust pealt võtma ja ehitist mõne korruse võrra klaasi abil kergitama. jorr

tegelinski ütles ...

Ma selline muinasjutumaias... et meeldivad need pildid, kus midagi muinasjutulist kiirgab, lossitornid ja vangitornid näiteks. Esimene pilt ... pigem vangitorn kui lossitorn? Vahet pole, igatahes meeldib :)

Oudekki ütles ...

Huvitavalt on paigutatud ka siia blogisse, need ebatavaliselt eristuvad hooned.

Aga De La Gardie vanalinna algusse veel mingit otsa pidi sobib, ta natuke on vähemalt selle vaimuga kaasas, aga see klaasist asjandus, mille nad linnateatri taha tahavad ehitada, ma ei tea, ma loodan, et majanduskriis tõmbab kriipsu peale.

enetimm ütles ...

Majad meie ümber, millest argipäeval märkamata mööda tormame! Hea on vahel pilku tõsta :)

Manjana ütles ...

tundub, et midagi meie maitsest ühtib ;) la gardie vastu mul otseselt pole midagi, ei ta karju midagi, ainult harjumine võttis aega. ma üritan oma mõtte vanalinna nn. ikoonistamisest puhtana hoida :)

Anonüümne ütles ...

see stalini-aegne torniga maja on sürr, ka päriselus, fotodest rääkimata :)