neljapäev, 17. aprill 2008

Kommenteerimine - ainult valituile?

Rahajumal siin nutab, et ajakirjanik näppas tema blogist idee, aga luba ei küsinudki. Tahtsin juba päeval kommentaari panna talle, aga ei õnnestunud - kommenteerimine on lubatud ainult wordpressi kasutajatele.

No ega see minu kommentaar niiväga oluline polnudki, pealegi avastasin hiljem, et Rojukene ütles ligilähedaselt sama mõtte ära. Aga - kuidas see ajakirjanik siis materjali kasutamiseks luba küsima pidi? Ei maksaks ometi oletada, et kõik ajakirjanikud endile wordpressi kontod on teinud.

Tegelikult pole see ainus blogi, mis kommenteerijaid konto alusel diskrimineerib, neid on teisigi. Vahel on lausa kahju - avastad huvitava kirjutise, tahaks ka arutelus sõna sekka öelda, aga ei saa - oled vale konto peal. :S

Spämmi eest peaks end muudmoodi ka kaitsta saama või kuidas?

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vöördpress vist keskkonna järele ei diskrimineeri?! Valikud, mille ette linnukesi teha, on:

Before a comment appears:
- An administrator must always approve the comment
- Comment author must fill out name and e-mail
- Comment author must have a previously approved comment

ma nt kasutan viimast ja kui keegi esmakordselt kommenteerima satub, siis kommentaar ei ilmu enne, kui ma olen selle "läbi lubanud".

kukupai ütles ...

Sellel konkreetsel blogil on, et kui kommida tahad, pead end enne wordpressi sisse logima.
Bloggeris saab ka määrata, keda lubada ja keda mitte, aga veidi kitsam valikuvariantide hulk.

Anonüümne ütles ...

Oi, siis:
a) vöördpress maksab talle, a la püramiidskeem, kogu liitujaid;
b) lihtsalt räige diskrimineerimine, see on tänapäeval trendikas ja seksikas;
c) ... rohkem ei tulnud midagi totakat pähe :/
Nojah, aidata igatahes ei saa ega oska.

Anonüümne ütles ...

Saab WordPressis ka lubada anonüümseid kommentaare: http://urmas.wordpress.com/2007/07/19/wp-anonuumse-kommenteerimise-lubamine/

Ingrid ütles ...

Ma ei tea...Mina kommenteerin mitmes Wordpressi blogis ja nõutud on vaid meiliaadress, võimalus aga panna ka oma blogiaadress. Probleem tekib vaid siis kui sissekanne on protected või ma ei ole soovitud lugeja.

Kirjatsura ütles ...

Oleks tahtnud rahajumala blogis kommenteerida, aga kuna WP paroolid on meelest läind, ei saand sisse logida ja kommin teemad parem siin.

Ma olen ajakirjanik ja blogija. Väga sageli võtavad teised ajakirjanikud minu blogist ideid. Olen oma blogis käsitletud mõtteid ja asju kohanud nii meie enda lehes, kui ka kõikides suuremates päevalehtedes, samuti on minu blogi sisuliselt ümberkirjutatud sissekanne olnud Delfi esiuudis. Ärapanijas olen kohanud asju, millest ennem olen bloginud. Vähemalt korra on Ekspressi kranaadi "kaks tilka vett" olnud sama nagu paar päeva tagasi minu blogis. Isegi täiesti samade piltideg. Ka Ekspressi nädalasõna "kruudised" leidsid nad vist minu blogist.

On keegi neist kunagi viidanud kellegile kirjatsurale? Muidugi mitte. Kas ma olen sellepärast pahane? Ei, absoluutselt mitte.

Minu blogi on avalik ning mulle teeb ainult rõõmu, kui inimesed siit mingit mõtte v muud ainest leiavad. Kui ma tahaks kiivalt omi mõtteid ainult endale hoida, siis ma ei peaks ju avalikku blogi, eks!