kolmapäev, 23. aprill 2008

Kasvataja või karjataja?




Kui Tupsu emme Tupsuga lasteaiast koju jõudis, oli ta väga kuri. Ei, mitte Tupsu peale. Aga kasvataja peale küll.


Või mida sa hing oskad öelda, kui avastad, et kasvataja on lapse märgade pükstega õue saatnud?! Lugu oli lihtsalt nii, et õueminekuks riietumise ajal juhtus Tupsul äpardus, põhjuseks see, et kui juba on riietuma tuldud, ei luba kasvataja enam rühma tagasi minna. Kolmeaastane ikka ei julge vastu hakata, eriti kui karmilt takka kiirustatakse. Aga oleks siis lapsel püksid ära vahetatud - no ei (kapis olid tagavarariided olemas!). Ära olid vahetatud ainult pealmised pikad püksid, aluspüksid ja sukad olid samad jäetud. No mis sellest kasu on? Ja väljas polnud kuigi soe.


Selle kasvatajaga on ennegi probleeme olnud. Alguses, kui laps alles hakkas lasteaias käima, juhtus sedagi, et lõunase magamise ajal voodisse pissis - kasvataja ei lubanud voodist välja tulla. Enne magamaminekut meelde ka ei tuletanud, aga kolmeaastane ju ei mõtle veel nii pikalt ette.


Üldse tundub see kasvataja olema rohkem karm korrahoidja kui laste aitaja ja juhendaja. Teise kasvatajaga pole mitte kunagi ühtegi probleemi olnud, järelikult ikka ei ole viga ainult lapses.


Aga kui Tupsu nüüd põiepõletiku saab, peab ilmselt ühe väiksemat sorti skandaali korraldama. Õnneks sügisest läheb Tupsu teise rühma.

4 kommentaari:

Rents ütles ...

skandaali peaks tegema juba teiste laste pärast - tupsu läheb küll teise rühma, aga teised lapsed ei lähe

Ti:a ütles ...

aga vestle kasvatajaga ja ütle, et te pole rahul. äpardusi ja märkamatusi ikka juhtub, suurtes rühmades on kohal teinekord ainult 1 kasvataja ja tööd palju´. kodus kirumine ei aita ju asja lahendada.

kukupai ütles ...

Lugu nii, et kasvataja umbvenelane ja tütar mul jälle eriti seda keelt ei oska. Rühm pole üldse suur, kokku 16 last, kellest pooled pidevalt kodus. Aga see ei vabanda märgade aluspükste jalgajätmist, kui pealmised ära said vahetatud :S
Sügisest saab eesti rühma.

enetimm ütles ...

Minu lapsed ei käinud siin lasteaias, küll aga eelkoolis (nelja aastasest peale pool päeva), mis on kooli juures. Huvitav on see, et kui kord juhtus mu pisipõngerjale sarnane õnnetus, siis esiteks polnud meil kunagi vahetusriietust kaasas, teiseks vahetati püksid kenasti ära (sest selleks puhuks oli neil endil varutud riietust) ning kolmandaks pidid nad mulle tööle helistama, et teada anda, mis juhtus ning kuidas nad said tüdrukut aidata.
Ma ei ütle, et igal pool peaks nii olema, lihtsalt jagasin üht väikest kogemust...