kolmapäev, 30. aprill 2008

Esimese naisvaimuliku raamat



Eesti luterliku kiriku esimene naisvaimulik on Laine Villenthal, ordineeritud 16.novembril 1967, teeninud Pindis ja Petseris, praegu veedab vanaduspuhkust sünnivallas Nissis. Täna esitles Laine Usuteaduse Instituudis oma mälestusteraamatut "Sina juhid minu elu". See on raamat, milles jookseb paralleelselt mitu lugu - ühe pere lugu läbi aastakümnete, ühe Eesti paikkonna lugu, eesti kiriku lugu, lugu armastusest, kujunemisest ja kasvamisest. Iga lugeja võib sealt leida midagi just teda puudutavat.


Vaatamata oma kõrgele eale on Laine ikka tegus ja elurõõmus, hämmastava faktitäpse mäluga, virge meele ja asjaliku ütlemisega. Ka tänasel esitlusel rääkis ta nii mõndagi huvitavat lisaks. Laine juttudest saaks kindlasti teisegi raamatu veel kokku panna.


Raamatu kirjutamine võttis aega ligi neli aastat. Laine ilusa selge käekirjaga kirjutatud tekst tuli arvutisse toksida, mitmed korrad üle lugeda ja nagu Laine ise ütles: mitmed vead on ikka sisse jäänud (muide ütles ta need vead lausa lehekülje täpsusega!). Aga see ei vähenda raamatu väärtust karvavõrdki.

Peapiiskop Andres Põderi tervitus- ja tänusõnad.

Iga uus omanik sai Lainelt raamatusse ka pühenduse.
Müüki seda raamatut ei tule, kõik 6000 eksemplari jagatakse kingitusena.

5 kommentaari:

helle ütles ...

Küll ma uurisin esimest pilti, et mitu paari käsi ja jalgu. Lõpuks sain aru.

Üks ilus võimalus vanaduspäevi veeta on oma elust raamat kirjutada. Kui muidugi dementsust välja ei kujune...
Hoidku Jumal selle eest!

kukupai ütles ...

Sjgelle, Sinu raamat on Kristi käes juba.

helle ütles ...

Oi aitäh, kallis Kukupai!
Jään tänuvõlglaseks.

ritsik ütles ...

6000 on Eesti mastaabis suur tiraaž. Miks müüki ei tule?
Ma ka tahaks :( Või saadetakse vähemalt raamatukogudesse?

kukupai ütles ...

Müüki ei tule, kuna see on Laine enda soov. Oma luulekogu jagas ta ka kingitusena. Kes saada tahab, meiligu lea.jants@eelk.ee või hedi.vilumaa@eelk.ee ja saate kokku leppida, mis ja kuidas.