esmaspäev, 18. mai 2009

Turujuttu veel


No ma ei saa kohe kuidagi, pean veel vastavatud Nõmme turule reklaami tegema! Mitte et seal ostjatest puudus oleks, vastupidi.

Ligi aasta oleme oodanud, et saaks jälle lahtist maapiima osta. Ise ma küll piimasõber ei ole, aga ülejäänud siin kallavad liitrite kaupa endale sisse. Poepiima kohta öeldi, et sellega võib nõusid pesta :P
Turul on piimamüük nüüd jälle täiesti olemas. Säravpuhas ruum, kiiskavvalge kitliga müüjapreili, väga toreda ja asjaliku jutuga ka. Täna sai pudeli ka tasuta veel, edaspidi peaks kas oma taara kaasas olema või tuleb sealt osta. Oma taaraga on meil veidi kehv lugu, ega iga pudeli sisse piima panna või. Kõige etem oleks veepudel, aga meie majas pudelivett ju ei osteta, kui kraanist tuleb sama head ja parematki. 

Üle hulga aja sain kanafileed osta just nii palju kui mul vaja - ning ei mingit plastkarpi! Lihakioskid vaatasin ka üle, valik on seinast seina, värsket ja eelmaitsestatud, ühes kohas võis lasta endale lausa valmis küpsetada. Kalakioskeid oli ka päris mitu ning ei mingit koledat kalahaisu. Selge see, mida me suvel sööma hakkame.

Juurviljamüük tundus oodatust tagasihoidlikum. Alguse asi võibolla. Samas on kõik värske ja poekaubast odavam ka.
Mida kõige rohkem silma hakkas, oli igasuguste taimede ja istikute küllus - silmad võttis kirjuks. No aga praegu ongi istutamise aeg. Paar huvitavat asja märkisin endale ära, peab aias veidi ringi vaatama ja mõtlema, kuhu need minna võiksid.

Purskkaevu kõrval olev kohvik kujuneb ilmselt tõmbenumbriks, lõhnad ajavad suu vett jooksma ning kohv on seal ka väga hea. Järjekord muidugi ulatus uksest välja.

Ainuke, kellel turulekolimisega vedanud pole, tundub olevat R-kiosk - arvutisüsteem jooksis järjekordselt kokku. Loodetavasti hakkab seegi tööle...

3 kommentaari:

krista ütles ...

meie käisime ka täna ja ostsime ka 2 liitrit piima.
Ketlin veel ütles müüjale, et ta on nii osav :)
Ja salati taimi ja rabarberit ja Ketlini soovil natuke hirmkalleid mureleid ka.
Lillemüüjad on kõik nii ilusti sinna purskaevu poolsesse serva paigutatud, et kohe ilus vaadata.
No ja lapsi tuleb purskaevu äärest ära ajada kohe...

Minu arust oli juurvilja müüjaid rohkem kui vanasti :)

aga kõik on nii ilus...majakesed nii nunnud. ohh kohe hea tunne siin elada...

sille ütles ...

Käisime vaatasime ka oma silmaga uue turu üle. Vaadata on küll väga ilus. aga meie jõudsime otsusele, et me ei ole nii rikkad, et turul käia. :)
poola õunad näiteks, mis tavapoodides maksavad 6-9 kroonini, olid turul 18 krooni. Porgandikilo 33 krooni??? mulle jäik küll silma ikka mitu asja veel, mis poodides kordades odavamad on. aga ehk kui juba saab värsket peenralt osta, siis ehk on ka normaalsemad hinnad.
aga nunnu oli ta küll :)

kukupai ütles ...

Eks hinnad hakka muutuma muidugi. Praegu on suurem osa kaubast ikka laost saadud ja poodidele müüakse madalama hulgihinnaga kui väikekaupmeestele.