laupäev, 8. november 2008

Kassirent


Naabrinaine hädas - hiir elab kapis ja maiustab koerakrõbuskitega. Ükski käepärane vahend ei aidanud seda ülbikut minema peletada. Ja miks peakski - seina sees soojustusvillas on tal kindlasti mugav pesake, kuhu võib külmade saabumisel kogu suguseltsi kokku kutsuda, suur koer nii väikese loomakese peale jahti ei pea ja kõige tipuks on kergesti kättesaadav ninaesine priske koerakrõbuskikoti näol kogu aeg saadaval.

Viimases hädas palus siis minu kiisukese laenuks. Mis seal ikka, meie mammi ongi olelusvõitluses kõutsidega alla jäämas, kõhnavõitu. Hiirepüüdmise töö kodus ka korralikult tehtud, kõutsid niikuinii hoiavad kassilõhna majas ja väike sanatooriumireis mammil auga välja teenitud.

Veidi kartsin küll, kuidas loomake võõras kohas end ülal peab, kodus on küll head kombed olnud siiani. Aga esimesed luureandmed rääkisid, et tunneb end suurepäraselt naabrinaise pehmel diivanil. Et sealt pärast tolmuimejaga karvu tuleb kokku kraapida, see on ju tavaline.

Pole mul esimene kord kassi laenutada. Kui mammi oma ülesandega edukalt hakkama saab, võin varsti kassirendikontori avada.

Kommentaare ei ole: