laupäev, 29. september 2007

Pea vastu, Andreas!

Üks viieteistkümneaastane poiss võitleb praegu Mustamäe haiglas oma elu eest. Põhjuseks süvaveenide tromboos, mis tõi kaasa kopsuinfarkti.
Kust nii noorel inimesel nii tõsine haigus? Andreas on kogu elu veetnud ratastoolis. Paraku aga ei leitud temale ideaalselt sobivat tooli, olemasolevat polnud võimalik täpselt kohandada ja tagajärjed ongi käes.


Kes Andreasega kokku on puutunud, teavad teda kui alati säravat, rõõmsalt naeratavat ja tohutult suhtlemisaldist poissi. Temaga kohtumine muudab ka kõige hallima päeva päikeseliseks.


Sõbrad peavad praegu talle pöialt, et kõik hästi läheks.


Aga kogu loo juures on eriti nõme veel see, et Andrease ema peab veetma tema juures haiglas 24 tundi ööpäevas, haiguslehte emale aga ette nähtud ei ole. Sügava liitpuudega lapse ema ei peaks ju üldse tööl käimagi?!


Ootame Sind tagasi, Andreas!

2 kommentaari:

Marta ütles ...

kui ema on otsustanud tööl käia, siis seadus seda ei keela... aga ei sunni ka - töölkäimine meie riigis on üleüldse vabatahtlik... reeglina on küsimus rahas, eks...

invaliidile makstakse invaliidsuspensioni, hooldajale hooldustasu...

nüüd - kui tekib olukord, et lapse seisund halveneb niivõrd, et laps vajab ööpäevaringset hoolt - ka juhul, kui laps viibib haiglas, siis antakse hooldajale - antud juhul siis emale, hooldusleht (mitte haigusleht, sest ema ei ole haige)... hoolduslehte ei saa tööandja keelata, nagu haiguslehtegi... hoolduslehel on tähtajad - st lõpmatuseni ei saa ema hoolduslehel olla - kui hoolduse vajadus on pikaajaline, siis tuleb töölt ära tulla...

täpsemat saab seda lugeda ravikindlustuse seadusest ja määrusest nimega töövõimetuslehe registreerimise ja väljaandmise tingimused ja kord ning töövõimetuslehe vormid

poisile tervist soovides...

kukupai ütles ...

Aitäh, saadan need lingid emale edasi. Ema töötab meil, meie talt haigus- ega hoolduslehte ei nõuagi, aga tal endal oleks parem.