esmaspäev, 29. detsember 2008

Tallinn jätkab puuetega inimeste toetamist


Seoses püsiva töövõimetuse ja puude raskusastme tuvastamise riikliku süsteemi ümberkujundamise probleemidega tehakse Tallinnas puuetega inimestele vajalike soodustuste tagamiseks ajutised erandid.


Tallinna linnavalitsus otsustas oma 23.detsembri istungil, et riikliku süsteemi mittekäivitamise tõttu võimaldavad linnaosade valitsuste sotsiaalhoolekande osakonnad teha sõidusoodustust andvaid sissekandeid sertifitseerimiskeskuse andmebaasi, jätkata hooldajatoetuse maksmist ja invatransporditeenuse ja muude puude raskusastmest sõltuvate teenuste osutamist.


Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet annab korralduse invataksoteenuse lepingulisele koordinaatorile mitte sulgeda invataksoteenuse magnetkaarte enne 28. veebruari 2009. Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul pole püsiva töövõimetuse ja puude raskusastme tuvastamise riikliku süsteemi ümberkujundamise tõttu alates 1. oktoobrist 2008 puuetega inimestel võimalik õigeaegselt saada puudeastet tõendavat uut dokumenti ning seetõttu on peatunud võimalus saada vajalikke soodustusi, teenuseid ja toetusi.


„Tallinna linnas puudutab probleem orienteeruvalt 1000 isikut ning nende olukorra leevendamiseks antakse linnaosade valitsuste sotsiaalhoolekande osakondadele õigus jätkata seni saadud soodustuste, teenuste ja toetuse võimaldamist,“ ütles Martinson. „Eriolukord kehtib 28. veebruarini, selleks ajaks on Sotsiaalkindlustusamet loodetavasti süsteemi käima saanud.“


Linnaosade valitsuste sotsiaalhoolekande osakonnad ja sotsiaal- ja tervishoiuamet on valmis lahendama tekkinud olukorda protokollilise otsusega antud õigusi kasutades.


Allikas: Raepress


Pilt Postimehest

Kommentaare ei ole: