reede, 1. august 2008

Päikesevarjutust püüdmas

No kamoon, digiseebikaga päikesevarjutust pildile püüda on täiesti mõttetu ettevõtmine. CD-toorik filtriks absoluutselt ei sobi. Kui ise läbi selle veel nägin midagi, siis õiget kohta obje ette saada oli võimatu. Pildile jäi ikka täisketas, polnud kuskilt tükki ära hammustatud
Kui kõrghetk juba mööduma hakkas, tuli meelde, et must-valget filmi küll pole, aga on värvifilmi juppe. Uskumatu, aga see isegi toimis filtrina.

Piltide arvutisse tõmbamisel avastasin, et mitme pildi nurgas on teinegi päikeseketas ning veel selgem kui see õige ongi.



Aga vähemalt sai üle hulga aastate varjutust näha. Viimased korrad, kui niisugune võimalus oleks olnud, oli taevas iga kord pilves. Täna ei paistnud pilvepoegagi. Ning kui lehes kirjutati, et varjutuse ajal olulist hämardumist ei ole, siis oli ikka küll. Niisugune mõnus sume valgus väljas.


Ja kogu klõpsuseeria panin siia.

5 kommentaari:

Segasumma Saara ütles ...

See puna-rohe-jne triibuline pilt on väga lahe välja kukkunud! :)

Anonüümne ütles ...

Ma võin järgmiseks korraks soovitada veits paremat asja kui CD-toorik: nimelt tasub alles hoida üks vana flopiketas - kui sealt plastiku seest see pruun ketas välja koukida, sis läbi selle oli väga hästi näha. Nagu me täna tõestasime, seistes keset Tallinna linna ja tekitades inimestes hämmingut:D

notsu ütles ...

meie st. pool Tallinki Tartu mnt kontorit vahtisid kaelad õieli aknast varjutust ja oli ilusti näha ;) lahe ikka küll

Kaamos ütles ...

Vaatasin kogu seeriat; nagu lihavõtted - nii uhkelt värvilised. Millega need lillad toonid on saadud, kuninglik värv, päikese vääriline?

kukupai ütles ...

Värvid tulid läbi värvifilmi jupi ja lilla on natuke arvutis takka aidatud, keerasin punast maha.