reede, 14. märts 2008

Vale inimene?!


Tüli kogub hoogu. Nüüd on kaasa haaratud juba rohkem rahvast.

Juhtus nimelt nii, et inimene, kelle pidin täna siis Soomemaale kaasa võtma, ei saanudki tulla. Õnneks leidis ta kohe endale asendaja, samuti aktiivse juhatuseliikme. Minul polnud selle vastu midagi, hea, et keegi nii lühikese etteteatamisega üldse sai tulla.

Aga hommikul, kui parasjagu kotti pakkisin, kanti mulle ette, et see teine 'teenekas solvunu' on juba kuskil skandaali teinud, et ikka ma võtan vale inimese kaasa. Ilmselt siis see ainus õige oleks olnud tema ise. Nimelt olevat see tänane kaasatulija niigi saanud palju minuga reisida, küll sinna (aastal 2000 muide), küll tänna (aastal 2001). Et too 'teeneline' palju rohkem on saanud, pole üldse oluline vist.

Ma ei saa inimesest enam üldse aru. Meie tegemistest on ta tegelikult kõrvale jäänud juba tükimat aega, vabandades ennast suure töökoormuse ja kehva tervisega, mõned muud põhjused pealeselle. Aga kui mingi tähtpäev on, hoidku jumal selle eest, et teda meeles ei peeta, tänukirja või kingitust ei anta. On meeles peetud, on tänatud ja lilletatud, ikka vähe.

Tegelikult on mul sellest inimesest kahju. Ta on tõepoolest palju teinud. Aga pidevalt oma kolmekümne, kahekümne, isegi kümne aasta taguste teenete rõhutamine, enese esiletoomine, teiste halvustamine annavad tunnistust inimese sisemisest ebakindlusest, võibolla veel hullematest probleemidest. Kurb, kui tark inimene kaotab oma väärikuse.

Ükskord on meil kõigil aeg kõrvale astuda, anda võimalus uutele tegijatele. Kui meie nõu ja abi vajatakse, siis seda pakkuda, mitte aga teistele kogu aeg nina alla hõõruda - vaat kus mina omal ajal...

Annaks jumal, et ma ise oskaksin õigel ajal õigesti käituda.

5 kommentaari:

helle ütles ...

On üks vanasõna: "Mineviku tõllas kaugele ei sõida."

Morgie ütles ...

äkki sel inimesel on igav ja... tal oleks jätkuva tunnustuse asemel hoopis uusi väljakutseid vaja.. uut tegevust

Anonüümne ütles ...

Ma loodan, et see "teenekas" Su blogi ei loe.

kukupai ütles ...

Ei loe jah ja kui ka loeb, siis ega ma selja taga seda ei kirjuta, mida ma näkku ei julge ütelda. Aga meie ühised tuttavad loevad küll ja ega ette kandmata jäta. Võibolla ongi parem üks korralik ragin maha pidada, saab õhu puhtamaks.
Kui siis veel läbi saame, on mul tema jaoks uued väljakutsed ka olemas, nagu üks kommentaator soovitas.

Anonüümne ütles ...

Selliselt võivad alguse saada "provotseeritud tülid" ... kui midagi siukest peakski kunagi tekkima, anna teada, ma ei tahaks sellest ometi ilma jääda. :P