teisipäev, 4. märts 2008

Prohvet

Taevas levis kuuldus, et ühes kohas Maa peal toimub varsti suur õnnetus. Üks ingel aga ei tahtnud leppida sellega, et seal siis palju inimesi surma saab ja läks Jumala juurde paluma, et teda prohvetina Maa peale saadetaks neid hoiatama. Jumal lubaski tal minna, kuid enne muutis ingli suureks linnuks.
Ingel lendas inimeste juurde, kriiskas linnu kombel ning püüdis nokahoopide ja ägeda tiivaplaginaga neid ohtlikust kohast eemale peletada. Inimesed vaatasid teda imestunult ja arutasid omavahel, mida see peaks ometi tähendama, kuid ei läinud kuskile. Ingel lendas kurvalt taevasse tagasi.
Veidi aja pärast palus ta Jumalalt luba uuesti proovida. Ka seekord sai ta loa, kuid Jumal muutis ta suureks koeraks. Koerana jooksis ingel inimeste keskel ringi, niuksus, sakutas neid hõlmadest ja püüdis ohtlikust kohast eemale vedada. Ikka ei olnud sellest kasu. Inimesed vangutasid vaid päid ja panid imeks koera kummalist käitumist, kuid ei läinud kuhugi. Jälle pidi ingel kurvalt tagasi pöörduma.
Kolmandatki korda palus ingel luba proovida. Seekord saatis Jumal ta Maa peale inimesena. Ingel käis Maa peal ringi ning üritas inimesi veenda ohtlikust kohast lahkuma. Mitmedki võtsid teda kuulda, sest nad olid ka ise imestanud linnu ja koera kummalise käitumise üle. Kui nad siis eemale olid läinud, juhtuski õnnetus ning paljud, kes sinna jäid, saidki surma.
Ingel pöördus tagasi taevasse ning läks Jumalale etteheiteid tegema - kui ta kohe oleks saanud inimesena Maa peale minna, oleks ta saanud päästa palju rohkemaid. Selle peale ohkas Jumal sügavalt - siis poleks sa kedagi päästnud, keegi poleks sind kuulanudki...

2 kommentaari:

ritsik ütles ...

mulle tuli kohe üks film meelde, pealkirja ei mäleta, Liblikamees äkki? Richard Gere sebis seal ringi ja pmst püüti ka mingit koledat õnnetust ära hoida. Ja veel üks Hiina (Jaapani) samalaadne -kohe juhtub midagi paha- film, pealkiri oli vist Silmad...

Anonüümne ütles ...

Ritsik: See film oli "The Mothman Prophecies".