kolmapäev, 12. märts 2008

Gaasirünnak


Silmad jooksevad vett, köhin ja turtsun, suus on vastik maitse ning süda jätab lööke vahele.

Sain täna poes sahmaka gaasi näkku.

Milles asi, ei tea siiamaani. Lugu ise juhtus nii:

Tulin pikalt koosolekult. Mõtlesin, et astun poest läbi, võtan midagi näksimiseks. Poe uksel tormas mulle vastu kaks noormeest. Üks pääses välja, komistas ning käes olnud kurgipurk lendas maha kildudeks. Teisel sai turvamees natist kinni, krabas taskust gaasiballooni ja lasi selle talle näkku tühjaks, siis andis veel jalaga tagumikku ning viskas poest välja. Gaasi jätkus muidugi lähedalolijatele ka.

Mina suutsin oma ostud ära teha, ühel teisel naisel oli ikka päris halb. Õnneks oli tal poeg kaasas, kes ta välja talutas.

Turvamees aga rääkis natuke telefoniga, siis hakkas rahulikult ostukorve ja kärusid kokku koguma.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Appike, sul ikka juhtub...

Anonüümne ütles ...

Turvamehe professionaalsusest ei tasu palju rääkidagi. Need gaasid on mõeldud vägivaldse pealeründaja taltsutamiseks, mitte aga poevarga kinni püüdmiseks. Kasutusjuhendi järgi tuleb gaasi pritsida ründaja rinna kõrgusele, mitte mingil juhul otse näkku ja mitte kogu padrunit korraga.

Eesti seaduses pole selle koha pealt kindel kuid päris mitmes ELdu riigis eeldatakse gaasipadruni avalikus kohas kandmiseks relvaluba. Sellist aga ei tohiks nii ebaprofessionaalselt käituvale turvamehele väljastada. Talt ilmselgelt puuduvad igasugused eeldused sellises töökohas töötamiseks.

Ingrid ütles ...

Noh, Larko! Need väiksemad pipragaasid on müügil igal pool ja igamehe kasutuseks. Kui keegi tänaval ründab, lased talle seda pipraodööri sutsaka ja kõik. Ka ründavale koerale sobivad.
Siin küll relvaluba vaja pole.
Politseinikel on tiba keerulisem gaaside segu kuni närvigaasini välja, seal vast küll on luba vaja.

Anonüümne ütles ...

Ei ole jah relvaluba vaja, mul on ka täpselt selline balloon kotis nagu pildil. Kasutusse ei ole veel läinud.

Morgie ütles ...

ma olen ikka mõelnud, et kuna need gaasid teevad kahju rohkem kui neist kasu on... (ntks kurja koera ja pilves narkari vastu ei pidanud aitama) siis ei tohiks neid tavakasutusse ega käsimüüki lubada