teisipäev, 27. november 2007

Uups, õps hoopis!

Kui küsisin, kes ja miks minu blogi loevad, sain väga toredat tagasisidet. Aitäh! Muu hulgas arvas Metsapiiga, et mul on olnud väga hea emakeele õpetaja. Oli, ja isegi kaks. Mõlemad olid omamoodi friigid ja südamega asja juures.
Põhikoolis oli eesti keele ja kirjanduse õpetajaks mees, kes tegelikult õpetajaks üldse ei sobinud - liiga leebe selliste pujäänide jaoks. Küll oli tal raskusi tunnis korra hoidmisega, küll leidis ta õpilaste vihikute vahelt vorstivõileibu ja muud. Oma meelelaadilt oligi ta rohkem uurija ja poeet (seda viimast hüüdnime olevatki ta ülikoolis kandnud). Meie ajal hüüti teda Krabiks ja suhtuti siiski veel mõningase respektiga temasse. Meist järgmine põlvkond aga muutis selle hüüdnime millegipärast Juustuks ja suhtumine ka läks kehvemaks. Varsti see õpetaja lahkuski koolist ja hakkas tegelema meelepärasemate asjadega - kirjanduse uurimise ja kirjutamisega. Tänaseks on talt mitu-mitu luulekogu ja lasteraamatut ilmunud.

Aga just selle õpetajaga on seotud lugu, mis mind tänaseni juuksejuurteni punastama paneb.

Mingil ajal tekkis meil klassis komme arveteklaarimiseks üksteisele raamatuga mööda pead anda. Eks oli minulgi (ja just emakeele tunnis!) ühe klassiõega veidi naginat. Krabasin raamatu ja tahtsin lajatada. Aga oh õnnetust! Klassiõde põikas kõrvale ning just sel hetkel kummardus Krabi sealtsamast midagi põrandalt võtma. Kolm korda võite arvata, kes siis raamatuga mööda pead sai!

Mis muud, korjasin õpsi prillid maast üles, vabandasin ja kadusin klassist välja.

Kulla õpetajad, kes te seda loete - paaaaalun ärge mind nurka pange!

3 kommentaari:

Tiiu ütles ...

Kes see luuletaja küll võiks olla?

:-)))))
Ja tead, nurka ei panda tänapäeval lapsi üldse. Mina pole sellist asja meie koolis kordagi vähemalt 10ne aasta jooksul näinud.

Mina jätan lapse lihtsalt kommist ilma, kui ta tundi segab. NIi et kommi sa ei saa täna nagu alati.

;-)

kukupai ütles ...

Valter Kruut on nimi, netist leiab tema raamatuid hulgem. Raamatukoi lehelt ka.

valgeseelik ütles ...

OO, mulle meeldib see kirjutis! Ja olgu vahemärkusena öeldud, et kirjutad väga hästi küll, nii et tänud Sinu õpetajatele! :)
Ma tahtsin siia oma memuaare ka kirjutada, aga see tulnuks väga pikk ja ei sobi mul Sinu blogis soleerida, niisiis teen seda oma blogis. Aga Sulle aitäh väga väärt mõtte eest! :)
Ja head sulejooksu edasi! :)