pühapäev, 25. november 2007

Täna mõtleme...


... neile, keda meie hulgas enam ei ole.

On novembrikuu viimane pühapäev, vana traditsiooni järgi surnute mälestuspüha. Päev, mil ollakse tavapärasest vaiksem, süüdatakse küünlad lähedaste kalmudel või koduakendel. Algab hingedeaja viimane nädal.

Me kõik tuleme oma minevikust. Meil kõigil on olnud pikk rida eelkäijaid. Nad on meile kaasa andnud parimad soovid, oma unistused ja lootused. Nii kaua kui me neid mäletame, on nad meiega.

Peatugem siis hetkeks oma kiirete keskel. Mõelgem ja meenutagem. Ilusat, head, armast.

Varsti algab uue ootus. Pimedus hakkab taganema, päevad pikenema. Täna veel võimutseb hall sügis, kuid kohe-kohe on tulemas puhas valge lumi. Puhtust ja valgust südametessegi!

2 kommentaari:

joodikupoeg ütles ...

Näh, ma ei teadnudki....Täitsa meelega hoidsin kalmult kolm päeva kõrvale, kavatsesin homme minna. Olgu, täna enam ei tõmble, panen kaminale küünla. Aitäh, Kukupai!

valgeseelik ütles ...

Aitäh, mina ei teadnud, et see on lahkunute mälestamispäev... Rohkem on räägitud hingedepäevast... Aga jah, muidugi on see hingedeaeg pikem kui vaid üks päev...
Mulle see aeg meeldib - pimedus ei tekita minus rusuvaid mõtteid, pigem ongi see selline aeg, mil on hea süüdata küünlaid, istuda hämaruses ja mõtiskleda.
Täna on siis põhjust mõelda neile, kes on minu elus olulised olnud ja keda enam ei ole meie seas.