pühapäev, 4. november 2007

Tahmatont

Kui pliit iga kütmise algul pahvaka sinist suitsu kööki ajab ja soemüür kuidagi soojaks ei taha minna, peab kuskil tropp ees olema. Siis on viimane aeg harjad-kulbid välja otsida ja truupe torkima hakata. Seda ma täna tegingi.
Tropi leidsin päris kähku - kuna korstna ja truubi vahele jättis pottsepp siibri panemata, oli see vahepealne lõõr puulehti täis. Ega midagi, lehed välja, veidi torkimist teistes lõõrides ka ja asi korras. Tahma tuli alla poole ämbritäie ja sellest täiesti piisas - tõmbab nii mis mühiseb.


Nüüd vaja veel köögikappide uksed tahmatolmust puhtaks pesta.

4 kommentaari:

Udo ütles ...

Tegin ka just hiljuti sama tööd. Kuskilt reklaamist jäi silma selline vidin, põhimõtteliselt ämbri suurune nõu, kuhu käib tolmuimeja otsik sisse ja siis saab tolmuimejaga lõõrid puhtaks tõmmata. Enamus tahma jääb sellesse nõusse. Et hind oli päris soolane, ei raatsinud osta, küll aga kombineerisin ise vanast värvikanistrist sellise. Puurisin kaks aukku sisse, ühte tolmuimeja toru ja teise vana katkise tolmuimeja voolik. Töö sai tunduvalt lihtsam ja puhtam.

Karuema ütles ...

kui ma veel Vanakal elasin, siis meil oli ka sageli sama jama, korstna kohal oli puu ka veel (tea kas see on alles?)ja see tegi asja veelgi suitsusemaks

kukupai ütles ...

Puu muideks on alles, aint vähe piiratud teist.

Anonüümne ütles ...

parandus. Puu on alles, piiratud seda ei ole. Korsten on alles, on ainuke asi, mille vanast majast ümberehitusel alles jätsime. Hetkel ei ole kasutusel kaminaühenduse puudumise tõttu.