neljapäev, 30. aprill 2009

Juhuostude võlu


Järjekordselt loen ja kuulen soovitust tarbida rohkem, et sellega meie kokkukukkuvat majandust turgutada. Üldiselt jätavad sellised üleskutsed mind külmaks, sest tavaliselt ostan ikka seda, mis mul vaja ja ostud on enam-vähem planeeritud. Aga vahel võib juhtuda, et korvi satub ka midagi sellist, mida ma üldse ei ole kavatsenud osta. Ja vahel on ka nii, et jääb silma midagi, mis meeldib, aga kaine mõistus saab võitu ning pärast kahetsen - oleks siiski võinud...
Siit tuligi mõte käivitada uus meem - mida oled hetkeajel ostnud ja mille ostmatajätmist hiljem kahetsenud?
Reeglid:
Pane kirja 1-3 asja, mille oled ostnud ilma igasuguse kavatsuseta ja millega väga rahule jäid ning vähemalt 1 asi, mille oled kõigest hoolimata poodi jätnud ning ei jõua end seepärast ära kiruda.
Saada meem edasi kolmele blogisõbrale.

Minu nurr-ostud:
1. Aastaid tagasi Poolas oli mul Varssavi lennujaamas kole palju aega oma lennuni. Kotis vedeles peotäis münte ning üks tuttav norrakas, kelle lend läks varem, andis teise peotäie lisa. Kolasin siis niisama mööda lennujaama ringi, mingi osa rahast läks lõunasöögile, kuid ikka oli veel palju. Ette jäi parfümeeriapood ning sealt leidsin ühe superhea lõhnaõli. Ma olen väikestviisi lõhnafriik küll, aga tollal ei olnud võimalik laristada ning enamus lõhnu jäi minust poodi. Selle aga ostsin ära ning jäin väga rahule. Tühi pudel seisis veel hiljem kaua aega pesukapis.
2. Fotoaparaat. Läksin tegelikult Selverisse toidu järele, aga tehnikapoe vitriinis vaatas aparaat nii haledalt otsa. Palk oli just arvele tulnud ning hind polnud ka üle mõistuse ning nüüd on see aparaat mul pidevalt kotis.
3. Paar nädalat tagasi sattusin Prismasse just sooduskampaania ajal. Ühes kastis seisid kenad plastmasskausid, lilla oli nii armas, et rändas kärusse. Läks salatikausina kohe aktiivsesse kasutusse kah.
Raamatutest parem ei räägi.

Kahetsen tänase päevani, et jätsin ostmata ühe väga kena seeliku. Millegipärast arvasin, et raha on muukski tarvis. Kui ümber mõtlesin, seda seelikut enam müügis polnud. Ja seelikutega on mul korralik ikaldus ning ei leia enam niisugust, mis meeldiks.

Edasi annan meemi jõhvikale, iibisele ning kaamosele. Kuidas teie poodlemisega lugu on?

2 kommentaari:

Kaamos ütles ...

Palun vabandust, jäin natuke hiljaks teatega, et ära tegin!

iibis ütles ...

Tänan kutsumast. Tehtud.