reede, 16. jaanuar 2009

Vabatahtlikuks tahad?

Laekus selline info kui allpool kirjas. Ainuke küsimus: mis ajast 50-aastast eakaks loetakse? Aga muidu võiks see olla nii mõnelegi inimesele hea võimalus midagi huvitavat teha.

Alates 2009.a. on lisaks noortele võimalik ka vanematel inimestel (50+) mõnes teises Euroopa riigis vabatahtlikuna töötada. Seda võimalust pakub EL-i täiskasvanuhariduse alane koostööprogramm Grundtvig, mis hakkab sellest aastast rahaliselt toetama eakate vabatahtliku teenistuse projekte (Grundtvig senior volunteering projects).
Lühidalt on need kahe asutuse vahelised kindlale temaatikale pühendatud projektid, mille tähtsamaks osaks on vastastikku saata ja vastu võtta väike grupp eakaid (50+) vabatahtlikke. Eesmärgiks on ühelt poolt pakkuda üle 50-aastastele inimestele võimalust vabatahtliku töö kaudu teises riigis ennast proovile panna ja uusi oskusi õppida, teiselt poolt toetada koostööd projektis osalevate organisatsioonide vahel aidates kaasa ka kohaliku piirkonna arengule ja kodanikuühiskonna tugevdamisele.
Sellistes projektides võivad osaleda praktiliselt kõik asutused (aga eriti MTÜ-d, kodanikeühendused, seltsid, eakate päevakeskused, rahvakoolid) ning vabatahtlikeks kõik üle 50-aastased huvilised. Tööks, mida vabatahtlik välisriigis teeb, võib olla samuti igasugune nii vabatahtlikule kui vastuvõtvale asutusele vajalik ja arendav tegevus,mis ei tohi aga mingil juhul asendada palgatööd. Algatus osalemiseksvõib tulla nii vabatahtlikult, kes soovib välisriiki minna, kui ka asutuselt, kes soovib vabatahtlikke välja saata/vastu võtta.
Kõiki, kellele osavõtt sellistest projektidest (kas siis vabatahtlikunavõi projektijuhina) huvitav tundub, kutsun lähemalt uurima ja jälgima informatsiooni Hariduskoostöö keskuse kodulehelt -http://www.hkk.ee/index.php?leht=537!
Tähtaeg taotluste esitamiseks on 31.märts 2009.
* Esmaspäeval - 19.jaanuaril 2009, korraldab Soome EL-i elukestva õppe programmi riiklik büroo CIMO Helsingis infopäeva tutvustamaks lähemalt Grundtvigi eakate vabatahtlikku teenistust ja Euroopa varasemaid kogemusi selles vallas.*
*Et üheks seminari eesmärgiks on viia kokku võimalikud Eesti ja Soome asutused ning vabatahtlikud, kes oleksid huvitatud nimetatud projektidest, on ka Eesti osalejad seminarile lahkesti oodatud.
*Seminari programmi leiate samuti kodulehelt -http://www.hkk.ee/index.php?leht=246&id=197<http://www.hkk.ee/index.php?leht=246&id=197>.
Seminar toimub inglise keeles, osavõtt on tasuta, ise peab korraldama vaid sõidu Eestist Helsingisse ja tagasi. Osalemissoovist on veel võimalik teada anda kuni 16.jaanuarini!
Kui olete ise huvitatud välisvabatahtliku vastuvõtmisest/välismaale vabatahtlikuks minemisest ja otsite selleks koostööpartnerit või on Teil küsimusi nimetatud projektide kohta, andke teada e-posti aadressil -hannelore@archimedes.ee hannelore@archimedes.ee> või tel: 6962433.
Ka registreerimissoovid Helsingis toimuvale seminarile palun saata sellele aadressile!
Heade soovidega,
Hannelore Juhtsalu
programm Grundtvig täiskasvanuhariduse büroo Hariduskoostöö keskus SA Archimedes
tel: 696 2433 www.hkk.ee/grundtvig

Kommentaare ei ole: