teisipäev, 3. märts 2009

Kulleriteenus - kellele?


Suur Eesti Raamatuklubi otsustas, et nemad enam raamatuid postiga ei saada, selle asemel tuuakse need klientidele kätte kulleriga. Arusaamatu, kellele see mugavam peaks olema. Postiga oli lihtne - mingil ajal pisteti teatis postkasti ja kui aega oli, sai pakile järele jalutatud ning kohe ära ka makstud.

Aga kulleriga käib asi nii, et mingil ajal (kui kedagi kodus pole - tööl loomulikult) sõidab kuller autoga värava taha. Vaatab - kedagi ei tule, pistab samuti teatise postkasti. Kui koju jõuan, võtan selle teatise, vaatan telefoninumbrit ning helistan. Vastu võtab väga kanget riigikeelt rääkiv meesterahvas, kes pahaselt poriseb: "No millal te siis kodus olete?" Ütlen, et nüüd olen, võite kasvõi kohe tulla. Aga aeg jookseb ja kullerit pole kuskil. Mingil õhtusel ajal ta siis lõpuks saabub, mina jooksen väravale, annan allkirja ja saan paki. Raha kuller ei taha, selle pean pangaülekandega maksma.

Absoluutselt tobe - kus siin see kokkuhoid on? Üks sõit läheb ju igal juhul tühja. Mugavusest ei maksa rääkidagi.

7 kommentaari:

eva ütles ...

Alustame sellest, et D2D hinnakirjajärgsed hinnad on jupp allpool Eesti Posti omi, nt http://d2d.ee/actual/hinnad.htm

Teiseks kasseerib Eesti Post raha kullerteenuse eest, aga viib ikka laiali pakiteadet.

Kolmandaks võtab EP iga paki eest makse vastuvõtmisel minimaalselt 33 krooni.

Nii et vähemalt saatjale on EP vältimisel kokkuhoid märgatav, ja kui D2D oluliselt väiksema raha eest ära saab majandatud, siis on ju tore.

Ulmeguru ütles ...

Kõikvõimalike kulleritega on üks aga veel...et kui maal elad (mina näiteks 30 km provintsikeskusest), siis toob kulleri paki ikka kohale Eesti Post, kes paneb teate postkasti ja mina pean sellele ise järgi minema... seega, pole mul vahet, kas kuller või Eesti Post... ainus vahe on rahas...

kukupai ütles ...

Pakiteenuse hind nii EP kui D2D kasutamisel on saajale ikka 49.-, aga mugavuses on oluline vahe, post on kliendisõbralikum.

Tallinn ütles ...

Samamoodi asi kunagi D2D-d kasutada tellitud raamatute saatmiseks. Kohe selgus siiski, et Eeesti Post on üle prahi, eriti maal. Ja suuremate mahtude korral sai nendega tingida, nii et lõppkokkuvõttes oli monopol odavam :).

Aga D2D oli mõni aasta tagasi ikka täielik /tsenseeritud/. Näiteks teatasid nad, et ei saa pakke töödelda, sest neil on liiga palju tööd ja kliendid peavad ootama paar päeva.

Eve Piibeleht ütles ...

Meil siin karulaanes 30 km kaugusel Tallinna piirist on asi eriti anekdootlik, nii kullerposti kui Eesti Posti paki toob kohale üks ja sama tüüp. Ainult et kui ta parasjagu EP-d kehastab, paneb pakiteate postkasti. Ja kui kuller on, siis viitsib ette helistada ja 300 meetrit suurelt teelt sisse pöörata.

kukupai ütles ...

Minu pakk täna igatahes kohale ei jõudnud ja kui ta homme jälle tööajal tuleb, läheb kirja teine tühisõit ning ma pean pakile kuskile teise linna otsa ise järele minema :S

Anonüümne ütles ...

selge siis, miks ma pole veel pakiteadet saanud, millalgi kellab kuller, aga "ytle, millal tuled sa..aa"

/juuni