kolmapäev, 3. veebruar 2010

Rahamaias prohvet?


Valga praostilt saabus selline hoiatav meil:

Tere!
Suure tõenäosusega rääkisin eile ühe sellisega. /raha küsiva prohvetiga/
Valga kirikus käis üks mees armulaual, tahtis pärast istuda minu autosse, et mõnusamalt rääkida Eesti riigi ja rahva päästmisest. Ütles, et on prohvet, kelle vaimulikud tekstid ilmuvad muuhulgas Kesknädalas. Kes sai ilmutuse, et pronkssõduri eemaldamine on viga, selle asemel tuleb selle kõrvale püstitama sambad teatud vagade fraasidega.
Tal oli kaust täis pabereid, ilmutusi, stiilinäiteid tema ennustustest ja nende täitumisest. Ütles, et Jumal tervendab teda, sest tema eest palvetab kaks tuhat soomlast. Tal on sidemeid paljude prohvetitega.
Andis minu kätte kirja peapiiskopile edasiandmiseks, mille mulle eelnevalt lahkelt ette luges (8 lehekülge).
Lõpuks ütles veel, et tal on vaja kakssada krooni, sest oma viimased viis krooni pani korjandusse. Tal on vaja süüa ja sõita koju Saardesse. Raha ta ei saanud minu käest! Täna panin ta nime googlesse (ilma aadlitiitlita küll), ja sain vastuse "Helmut Hindrichson - 35306044220 - Lääne Politseiprefektuur - 7936.00".
Äkki tuleb teilegi külla.

Tervitades
Vallo

1 kommentaar:

w ütles ...

Kuidas petturil ja prohvetil vahet teha?

Esimene küsib raha (või midagi muud), teisele tahaks lõpuks omaalgatuslikult maksta, et ta ometi vait oleks ja ära läheks, sest tundub, et ta räägibki tõtt. :)