teisipäev, 27. oktoober 2009

Hüvasti, jätsiabi!


Kuus aastat kestnud soe ja sõbralik suhe sai otsa. Enam pole iganädalast mõnusat naudinguootust, enam ei sõida keegi kellade ja vilede kõlades maja ette, et võiks rahakott näpus välja lipata ja mõne minuti pärast kotitäie hea-paremaga naasta...

Balbiino jätsiabi oli tõeiliselt hea müügiidee. Jäätis on ju alati olnud üks laste armastatumaid magustoite, olgu suvel kuuma või talvel külmaga. Pealegi, kui sulle ikka lausa ukse taha tuuakse ja poehinnast soodsamalt, oli seda igati mõttekas külmkappi varuda. Kahju, et Balbiino masuajal klientide rahast päriselt loobub, selle asemel, et seda veel rohkem kätte püüda saada...

Aastatega said juhid tuttavaks, alati lobisesime mõne sõna ka maast-ilmast lisaks kaubatehingule. Kolm tublit meest läksid nüüd töötute ridu täiendama. Koondamine võeti ette natuke jõhkralt, enne puhkusi ei räägitud sellest midagi, et 1.novembrist on lõpp. Mehed poleks ju siis keegi puhkusele läinudki, ikkagi veidi rohkem raha oleks saada olnud. Uue töö leidmisega on ka nii nagu on, vähemalt ühele meestest on juba soovitatud passi ka vaadata, enne kui tööd küsib - ja ta ei ole veel pensionieas.

Täna oli meil siis viimane kord... Ostsin põhimõtteliselt külmkambri täis, nii suurt arvet pole selle aja sees vist olnudki.

Hüvasti, Vambola, Jaan ja Arved! Äkki siiski mõnikord kohtume veel!

2 kommentaari:

Cranberry ütles ...

...sama kurb olen siin. Ka meie juures käisid jätsiabimehed igal teisipäeval, lapsed ootasid neid väga-väga ja kui kostis kilin-kolin tormati tuhatnelja õue, kiiruga otsiti rahakott - jätsimehed olid toredad, sai puhuda juttu ja meie külas igati oodatud, ei olnud vahet kas paistis päike või sadas taevast pussnuge - ikka ostsime nii palju kui kappi mahtus. Väga kurb uudis-väga kurb...üritasin lastele seletada, mida tähendab koondamine - ja poja küsis - kas see tähendab, et neid ei ole enam kellegile vaja?

helle ütles ...

Väga huvitav abi. Meil siis provintsis sellist teenust ei pakuta. Isegi kala ei käida enam ukse taga pakkumas, nagu iseseisvusaja alguses see toimus.
Õnneks pole ka mustlastest kaubapakkujaid enam(ptüi, ptüi...)