pühapäev, 16. august 2009

Putkepealinn Keila


Käisin täna Paldiskis. Rongiga muidugi. Istusin akna all ja päris mõnus oli aknast tuttavaid kohti mööda libisemas näha.
Üldiselt oli raudteeäär kena ja korras, aga just enne Keilat jäi pilk pidama supersuurtel karuputkedel. Ülimürgine Sosnovski karuputk loomulikult... Ei ole keegi vaevaks võtnud neid maha niita.
Olgu, nii väga palju neid ka nüüd polnud. Kuid tagasiteel istusin teisel pool ja kohe, kui rong Keila jaamast välja sõitis, avastasin tee ääres lausa putkemetsa. Pruuniks tõmbunud juba, seega paljunemisvalmis.
Arusaamatu. On ju kirjutatud küllalt selle putke ohtlikkusest, minu mäletamist mööda tegi Saue vald oma aladel põhjaliku tõrjetöö ka. Aga siin putkesid hulgem ning kedagi ei näi huvitavat... Pole siis imestada, kui järgmisel aastal kogu Harjumaa neid täis on...

Pildi tegi Ninataga

2 kommentaari:

Kaamos ütles ...

Esimene teadaolev põhjus:
http://ettevotlus.postimees.ee/140605/esileht/siseuudised/168857.php
Teine:
http://www.tyrirahvaleht.ee/index.php?id=181
Kolmas on loomulikult mõttelaiskus ja viitsimatus, aga ega tegelikult seda taime kahjuks hoogtöö ja õpilasmalevaga ära ei hävita.

Eve Piibeleht ütles ...

Mullegi on igal aastal just Keilas jäänud arusaamatuks, et iga laternaposti otsa lillekorvi riputamiseks raha on, aga linna ümber laiutava Sosnovski karuputke tõrjeks mitte.