reede, 20. veebruar 2009

Vanaemadele


Järgnev armas kirjeldus pärineb ühe lapse sulest:
“Vanaema on naine, kellel endal lapsi ei ole. Talle meeldivad teiste inimeste väikesed poisid ja tüdrukud. Vanaisa on mees-vanaema. Vanaisa käib poistega jalutamas, nad käivad kalal ja teevad igasuguseid asju.
Vanaemadel pole teha muud kui olemas olla. Nad on nii vanad, et nad ei tohiks palju mängida ega joosta. Sellest piisab, kui nad viivad meid kauplusse, kus on mänguhobused ja neil on kaasas palju raha. Või viivad nad meid jalutama ja kõnnivad aeglaselt, et me saaksime vaadata ilusaid puulehti ja putukaid.
Vanaemad ei peaks kunagi ütlema, et teeme kiiremini. Tavaliselt on vanaemad paksud, kuid mitte nii paksud, et ei saaks su kingapaelu siduda. Nad kannavad prille ja imelikku aluspesu. Nad saavad oma hambad ja igemed suust välja võtta.
Vanaemad ei pea olema targad, nad peavad ainult oskama vastata sellistele küsimustele nagu “Miks Jumal ei ole abielus?” või “Miks kassid koeri kardavad?”.
Vanaemad ei räägi pudikeelt nagu külalised, sest sellest on raske aru saada. Kui vanaemad meile loevad, siis nad ei jäta midagi vahele, nad ei saa pahaseks, kui peavad iga kord sama lugu lugema.
Igaühel peaks olema vanaema, eriti nendel, kellel pole telekat, sest vanaemad on ainukesed täiskasvanud, kellel on aega.”
Armsad vanavanemad, kui te pole rahul oma laste kasvatamisel tehtuga, siis lastelaste näol on teile antud uus võimalus.
Ärge laske sel käest libiseda! Kui teie lapsed kasvatavad teie lapselapsi määratud viisil, siis julgustage neid ja kindlustage nende õpetust oma eeskujuga. Kui teie lastel see ei õnnestu, siis püüdke abiks olla, “...kuuluta(da) oma lastele ja lastelastele...”
pilt siit

4 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Kulla kukupai, tänapäeva vanaemad lendavad ringi kut Karlssonid...sellist vanaema, kes unejutte loeks, pole ma ammu näinud.

kukupai ütles ...

Ma kah ei loe, aga muidu sekeldan Tupsuga küll :)

notsu ütles ...

Jah ja siis Tupsu seletab: vanaema on nii vana, et ei jaksa teda kelguga vedada ja vanaema tahab hommikul magada ja vanaemaga on palju toredam poes käia kui sinuga emme, sest vanaema ostab mulle igasugu asju!
ja emme ainult ahhetab ja ohhetab kuidas laps küll vanaema suudab ära kasutada....

kukupai ütles ...

Ajalugu kordub :)