kolmapäev, 25. veebruar 2009

Nipilt-napilt


ID-pilet sai pühadega läbi. Täna oli vaja tingimata sõita, et läpakas remonti viia ja tööle jõuda. Nagu ikka varasematelgi kordadel, hakkasin tunnike enne väljaminekut moblal 1312 ja nii edasi valima, et uut piletit saada. Tuhkagi, ligi tunni jooksul vastati pidevalt: "Süsteem on hetkel häiritud, palun proovige mõne aja pärast uuesti!" Tont seda teab, kellel siis nüüd pühadest pohmell oli...

Õnneks jätsin endale piisava ajavaru, et R-kioskist läbi vudida ja üks piletiraamat endale osta. Aga tüütu on ju bussis kompostrini trügida, kui rahvas ukse ees seisab ja end grammigi liigutada ei suvatse. Ära ma selle pileti täksitud sain ja oligi paar peatust hiljem kontroll. Neile ei loe ju seletamine, et mobiilimakse süsteem maas, midagi, väänavad ikka täie rauaga.

Minuni kontrollijad siiski ei jõudnudki, enne korjasid ühe jänese pihku ja ülejäänutel lubati edasi sõita. Aga kui mul poleks R-kioskit teele jäänud? Bussijuhilt pileti ostmine on kah kuidagi ebameeldiv (lisaks sellele, et see topelthinda maksab), selline tunne, et pead tervet bussitäit rahvast kinni ja buss jääb sinu pärast graafikust maha. Eks selle tunde ole osanud mõned bussijuhid tekitada, pileteid müües porisevad ja sisisevad. Õnneks muidugi on selliseid vähe.

Eks näis, kas homme veab paremini, praegu igatahes pole süsteem veel tööle hakanud, sama jutt edasi.

2 kommentaari:

sofie ütles ...

https://www.pilet.ee/pages.php/0402
Kas siit ka ei saa?

kukupai ütles ...

Ma sedapuhku netist ostmist ei praktiseeri, kuna on vaja pilet moblaarvele rihtida, see mu tööandja kaukast :D
Aga muidu netivariant toimiks, poeg just vaatas.