kolmapäev, 22. oktoober 2008

Tallinna Vesi paneb segast


Veearve postkastis. Vaatan - arvutatud keskmise tarbimise järgi näiduni xxx. Paljuvõitu tundus. Kontrollin mõõdikut - tegelik näit on ca 30 kanti väiksem kui arvel kirjas.

Probleem tekkis juba tükk aega tagasi, kui jäi paaril kuul näidud edastamata. Siis tuli ka mingi laest võetud müütilise keskmise tarbimise järgi arvutatud arve. Kuna lehel http://www.talinnavesi.ee/ pole võimalik väiksemat arvu kirjutada kui neil seal juba eelnevalt kirjas, panin tarbimiseks 0 kanti ning otsustasin näitude teatamisega oodata kuni tegelik näit kirjasolevale järele jõuab. Selle kohta saatsin ka vastavasisulise meili.

Aga nüüd siis jälle. Seekord saatsin juba üsna kurja meili, küsisin, mille alusel seda keskmist tarbimist üleüldse arvutatakse. Mul peaks kraan ju siis ööd-päevad läbi jooksma, kui nii palju vett kuluks.

Sain automaadilt vastuse, kus soovitatakse ikkagi kasutada kodulehe iseteenindust. No nokk kinni, saba lahti! Järgmine kiri läheb ilmselt mõne ülemuse postkasti.

7 kommentaari:

Morgie ütles ...

pane 1 liiter tarbimiseks, siis äkki lubab :P

kukupai ütles ...

alla kandi ei luba

Anonüümne ütles ...

Arvad et ülemused oma e-posti loevad?

kukupai ütles ...

Tundub, et ega ikka ei loe küll, praeguseks hetkeks vastust ei ole. Mind rahuldaks kreeditarve ka muidugi.

Anonüümne ütles ...

Eesti energia arrastab sama süsteemi. Jääd paar päeva hiljaks näidu sisestamisega, kui juba on automaadil mingi "keskmise tarbimise" järgi sulle juba arve genereeritud. Ja millegipärast on alati see nende arvutatud "keskmine tarbimine" palju suurem reaalsest tarbimisest. Noh, teevad küll tasaarvelduse, aga milleks kogu seda süsteemi üldse vaja on, arumaeisaa.

Morgie ütles ...

huvitav, minu keskmise tarbimise põhjal koostatud arved on reeglina väiksemad ja kui on suuremad tegelikust (suvel ntks), siis toimub järgmise kuu näidu põhjal tasaarveldus.
Aga eks sa pead siis tarbijakaitsesse kirjutama. Nemad ehk loevad kirju.

Anonüümne ütles ...

mul oli ka sama lugu, et paar korda jaid naidud esitamata. Tehti mingite suva naitudega arve. kolmandal kuu esitasin oiged andmed, siis tehti mingi tagasiarvestus - enamus rahast jai nagu ettemaks. Proovi sellist systeemi