laupäev, 18. august 2007

Järjekordne naispreester ametisse seatud

Täna introdutseeriti preester Kristi Sääsk Suure-Jaani Ristija Johannese kiriku õpetajaks. Kes ei tea, siis preester on juba mõnda aega meie luteri kiriku ametlik nimetus kirikuõpetaja ametit pidava inimese kohta ja introduktsioon selline talitus, kus see õpetaja laulatatakse kogudusega. Seega on õpetajal kohustus olla selle koguduse juht ja kogudusel kohustus igati õpetaja eest hoolitseda ja teda tema ametis aidata.
Enne Kristit on Suure-Jaanis ametit pidanud 16 meesvaimulikku, 14. selles pikas reas on praegune peapiiskop Andres Põder. Esimene naine nii auväärse ajalooga kirikus ei ole kerge olla, kuigi tegelikult on Kristi seal töötanud juba üle kümne aasta, nüüdsest siis õpetajana.


Talitus ise oli armsalt südamlik, sõpru oli kohale tulnud lähemalt ja kaugemalt. Et Kristit Suure-Jaanis tuntakse ja armastatakse, oli tunda ka järgneval koosolemisel gümnaasiumis.


Õnne ja edu Sulle, armas Kristi!

3 kommentaari:

helle ütles ...

Tunnen Kristit hästi. Pühitsemisel polnud, olin mujal.Ühes naistelehes oli Kristit võrreldud Dibley vikaariga. Ei tea, kas ta ise ka nii arvab?

kukupai ütles ...

Sealsamas oli ju ka kirjas, et mitte päris, mingi sarnasus küll on

Anonüümne ütles ...

Aitäh, Kukupai!
Oli tõesti tore ja eriti rõõmsaks tegi, et ka teie kaugeltmaalt kohale tulite!!!