laupäev, 3. juuli 2010

Ulumise meistriklass



Teisipäeva õhtupoolik. Tegelen oma asjadega, Tupsu mängib rahulikult, koer lösutab põõsa all, keel ripakil. Järsku kargab koer püsti, hakkab mööda aiaäärt edasi-tagasi tormama, ise ulub: "Auuuu- auuuu-auuuu!" Tupsu jookseb tuppa minu juurde: "Kuuled, muusika juba tuleb!" Ja tõepoolest, tänava otsast kostabki: "Killa-kolla-viuuuu, killa-kolla-viuuuu!"
Ütlen, et võiks seekord vahele jätta. Selle peale tõmbub mokk kõveraks: "Uuuuu, aga mina tahaaaan!" Ega muud, rahakott näppu ja värava juurde. Mõne hetke pärast on koer ja Tupsu ulgumise lõpetanud, aga rahakotis ulub tuul...

***

Nädalapäevad tagasi, öösel umbes kella kahe ajal.
Esikus maganud koer nügib ninaga ukse lahti, pressib end õue, istub maha, nina taeva poole ja hakkab laulma: "Uuuuuu-uuuuuu-auuuuu! UUUUUUU-uuuuuuu-auuuuu!" Lähen mina vaatama ja ei saa aru, kas päike on valepidi käima hakanud või mis.... Õues võiks lausa ajalehte lugeda. Meie kutsule sekundeerib naabriberna oma sügava aldiga, siis liituvad kuskil kaugemal olevad koerad ning kontsert kestab vähemalt tund aega, ikka: "Uuuua-uuuua-auuu! Auuuu-uuua-uuuu!"

Vaat sellised U-d siis...

12 kommentaari:

Udo ütles ...

Ehee. Head jutud heade piltide juurde.

Ti:a ütles ...

ma tean mis sellise jäätisetuule vastu aitab. osta poest juba päeval mingi odavam jäätis valmis ja siis on hea põhjendada- meil on juba kodus jäätist.
tean omast käest, kui meil jäätiseauto väravas seisis :)

neiud ärevil ütles ...

Meie tänavas pole see jäätiseauto mitte kunagi varem käinud.Eile kella 3 ajal istusin oma aias ja kuulsin juba kaugelt muusikat.Varsti sõitiski auto ka minu majast mööda.Meie ümbruse vaiksed rahulikud koerad protesteerisid kõik kaasa.Mina õnneks jäätist ei söö ja lapse jaoks on küll mõni alati sügavkülmas varuks olemas.Minu pärast tehku nii mitu tiiru ümber minu maja ,kui jaksab.

Larko ütles ...

Esimene pilt on mahe ja eriti selle juurde käiv jutustus ulgumisest :-)

Linda Järve ütles ...

KUUUUUUUUUUU! Head tekstid!

Eve ütles ...

Teil nii tore kollane jäätiseauto, meil siin helesinised :)

Anonüümne ütles ...

jäätis ju :D

Kaamos ütles ...

Vahva jutt asjalike piltide juurde, hästi kombineeritud kooslus!

Köögikata ütles ...

Tõesti vahvad ulgumised!

A.I.V.O. ütles ...

Esimest pilti vaadates hakkas kummitama üks vana lauluviis Fridays Deali esituses:
...jeti, sa oled valge must või hall?
jeti, su jaoks on võti mati all...

Anu ütles ...

Pildid jutustavad :)
Toredad pildid eriti heade lugudega.

enetimm ütles ...

Toredad pildid veel toredamate lugudega!