teisipäev, 29. juuni 2010

Veidi logistikajuttu


Käisime Tupsuga tsekkamas Alfredi pubi, mis kõigi eelduste kohaselt peaks eeloleval nädalalõpul saama okupeeritud suure hulga blogijate poolt. Muidugi vaatasin kõigepealt, kas isand Konn on oma lubadust pidanud ja Rahumäe jaamast sinnani valged jutid vedanud. Ei paistnud küll, aga mõned päevad ju aega ka. Kui aga peaks juhtuma, et auväärne isand siiski aega ei peaks leidma, mõtlesin logistilised juhtnöörid kirja panna.

Arvatavasti pole pealinlastel ja tihti pealinnas käivatel eesti- ja muumaalastel koha leidmisega raskusi, aga neil, kes väga tihti kilulinna ei satu, võib sellest ehk abi olla.

Autoga tulijad, kellel GPS-i pole:
Tartu ja Peterburi maanteelt on kõige targem keerata Järvevana teele ja sõita seda mööda Tammsaare tee pikendusele, teha Tondi selveri juures vasakpööre ning kui kalmistu juures S-kurv õnnelikult läbitud, oletegi kohal.
Pärnu maantee poolt tuleb sõita Nõmme keskuseni (see tähendab, et Pääskülas ei põruta mitte otse mööda Vabaduse puiesteed kesklinna poole, vaid hoidute vasakule, sõidate üle raudtee ning sealt kohe paremale mööda Pärnu maanteed, kuni uuesti raudtee vastu tuleb). Enne raudteed vasakpööre ning kui see tee lõpuks vasakule pöörab, olete kah kohal.
Kui keegi peaks ka mööda vana Viljandi maanteed pidi tulema, siis on mõistlik kas Rakus Valdeku tänavale pöörata ja seda mööda sõita Nõmme raudteeülesõiduni või Järve Selveri juurest mööda Pärnu maanteed sinnasamma. Kohe pärast raudteed paremale ning edasine kattub Pärnu poolt tulijatega,
Parkimiskohtadega on nii, et kõrvalasuva lillepoe juures on ruumi neljale-viiele autole, hilisemad tulijad peavad panema oma raudruunad raudtee kõrvale kivitahumistöökoja ette.

Balti jaamast saab kohale Riisipere rongiga, mis väljub sealt 13.50 ja on Rahumäel 14.01
Varem ei saa, sest kella 12.30 ja 13.50 vahel ühtegi teist rongi ei tule. Järgmine rong väljub 14.06

Bussijaamast tulijatel on vist kõige rohkem seiklemist, kuna kilulinna valitsus eesotsas staarblogija Edgar Suurega on otsustanud, et nõmmekatel pole suvekuudel bussijaama asja ja seega otseühendust sinna pole.
Võimalusi on mitu.
1) Istuda bussijaamas 17 või 17A peale, sõita Vabaduse väljakule ja seal ümber istuda 23-le, mis toob siis praktiliselt pubi ette (linnast tuleva bussi peatus on küll nurga taga, aga pubi paistab sealt kätte).
2) Jalutada trammipeatusse, sõita nr.4-ga Viru väljakule ning seal istuda nr.36 bussi. Rahumäe peatuses tuleb lihtsalt üle raudtee jalutada.
Soovitav on osta bussijaama R-kioskist tunnipilet, kuna bussis seda ei müüda ja igas liiklusvahendis uue üheotsapileti ostmine on siiski üle mõistuse kallis - selle raha eest saab juba klaasi veini või muud joodavat.

Pildi panen ka, et kõik ikka koha ära tunneksid ning kogemata kombel kõrvalasuvasse palju viletsamasse söögikohta ei eksiks.
Üks märkus veel - joogid saab küll kohe kätte, aga me Tupsuga pidime oma juustupalle ja kokteilsalatit ligi pool tundi ootama. Seega übernäljastena ei maksaks tulla :P Aga menüü on hea, hõrgutisi igale maitsele, kohv väga korralik. Hinnad kah jalust ei löö.

Seega laupäeval, 3.juulil kell 14 kohtume.

5 kommentaari:

Emmeliina ütles ...

see oli nüüd küll üks superasjalik juhatus. aitäh Kukupai!

helle ütles ...

Peab tõesti olema päris juhm ja pime, kui selle õpetuse järgi kohta üles ei leia.

Bianka ütles ...

Kukupaile suured tänud tõesti!

Siitmaalt ei saa keegi enam öelda, et ei osanud tulla. Nüüd on selge, et need, kes ei tule, ei TAHTNUD tulla :D

Morgie ütles ...

hm, kas staarblogija Edgar on ka kutsutud?
;)

kukupai ütles ...

Ma tõesti ei tea, kelle isand Konn üllatuskülaliseks kaasa võtab, aga ma väga loodan, et see Edgar siiski ei ole :)