neljapäev, 8. mai 2008

Mustamäe tegi ära...


0 : 1

Ja oi kuidas veel tegi Nõmmele ära!


Sõidan väga tihti mööda Üliõpilaste teed. See aga on Nõmme ja Mustamäe vaheliseks piiriks - ühel pool teed siis Nõmme linnaosa ja teisel pool Mustamäe. Bussiaknast välja vaadata kõlbab paraku ainult Mustamäe poole - mets ilusti puhas ja korras, võsa lõigatud, prahti ei vedele. Nõmme pool - jaa, Ehitajate tee ristmik ja Pirosmani söögikoha ümbrus on ka korras, aga edasi: nii nagu prügihunnikud vedelesid seal enne suurt koristuspäeva, nii vedelevad nad edasi. Lahtist prahti on juurdegi tekkinud. Ainus lohutus - võsa läheb juba lehte, ei paista enam niiväga välja see rämps.


Seekordne hoogtööpäev oli suunatud Vanaka aluse metsa korrastamisele ning hüppetorni alune jäi plaanidest välja. Miks küll? Ja mis nipiga see kant siis nüüd puhtaks saab?


Üks ettepanek oleks - kasutada neid inimesi, kes oma pahategusid peavad hüvitama vabatahtliku tööga. Tuleb kordades odavam kui töötute hädaabitööde korras sinna suunamine. Ja üldse, see oleks vist mujalgi mõeldav. Selline asi on ju karistusseadustikus täitsa olemas. Tean, et vähemalt mõni aasta tagasi olid kriminaalhooldajad päris hädas sobivate tööde otsimisega oma hoolealustele. Metsade koristamine aga kellelgi konti ei murraks ja kasu silmaga näha.

Kommentaare ei ole: