esmaspäev, 20. juuni 2011

Tare-tareke



Kui vaatasin seekordset fotojahi teemat maja/kodu, tundus, et pole ju midagi lihtsamat - Nõmme on kenasid maju täis ning enamus nendest on ka kellegi kodud. Oligi plaan nädalavahetusel jalutama minna, kaamera kaelas ning proovida mõned tõesti kenad majad ka pildile saada. Paraku nullisid selle plaani kaks asja. Esiteks pidev vihmasadu ning teiseks ei olnud Tupsu niisuguse ilmaga hulkumaminekust sugugi vaimustatud.

Siis tuli pähe veel üks asi - maju pildistada ju võib, aga suurem osa on siiski aedades. Pika toruga pildistamine aga võib mõnelegi tunduda privaatsuse rikkumisena ja eks ta seda olegi. Pealegi peaksin ma piltide avaldamiseks vist majaomanikelt luba küsima...

Jäigi ilusate majakeste otsimise plaan katki. Aga selle asemel käisin mõnikümmend meetrit ümber nurga ja püüdsin pildile meie kohaliku tondilossi. Kunagi oli ka see kellegi kodu... Tegelikult olen sellest majast varemgi kirjutanud, siin ja siin, ei hakka kogu juttu uuesti kordama. Kuigi imestama paneb, maa on siinkandis üsna kallis ja aastaid lobudikku seista lasta on päris kulukas... Aga kuna lood nii segased, siis ilmselt seisma jääb kuni ise kokku kukub. Lammutama ei hakata, ei aita siin linnaviletsuse korraldused ega miski muu... Ja paraku pole see meie kandis ainuke, paar taolist on veel...


Aga et lugu nii kurvaks ei jääks, siis üks omapärane koduke kah. Oli selline Pedasel männi otsas ja kuulus ühele linnuperele.

4 kommentaari:

TwD ütles ...

Töepoolest, elu-maja sisaldab kellegi elu, on privaatne. Kortermaja pildistades sellist respekti ju pole?

Ja ma vaatan, et keegi ei ole veel pane välja pannud seda maja, kus ISE elab ;)ja ennustan, et ega panegi. See on seesama anonyymsus, nagu me ei esine oma näo ja nime all.

Köögikata ütles ...

See linnumaja on megalahe!
Oma maja otse ei paneks vist jah. Aga meil on ka uuendusteta 68ndal ehitatud silikaatkortermaja, mis siin ikka vaadata.

osaline ütles ...

Kullisilma põik :P

TwD ütles ...

Ja ma veel mötlen, et kuidas need väiksed linnud julgesid...?
Meie kandis pannakse siukseid figuure kajakate peletamiseks paadisildade otsa...tösi, vast mitte kaku-kujulisi, pigem kullikujulisi.