laupäev, 5. veebruar 2011

Valge on kõikide värvide summa








Ja nii ongi - valge värv koondab endasse kõik teised, neelab nad alla ja on samas ideaalne taustavärv. Kui aga nüüd fotojahile valget otsida, siis tundub, et aeg pole kõige sobivam - aknatagune valge hakkab vist juba kõiki ära tüütama?

Sellegipoolest on esimene valik sealt, täpsemalt sai nädalapäevad tagasi Valgeranda visiteeritud ja vähemalt talvel on ta täiesti oma nime väärt :)





















































Mõnikord aga on talvine valge lihtsalt ilus...














Vahel on heameel, kui kaua määrdunudhall olnud asi lõpuks valgeks saab...





















Ja mõnikord saab valged pildid täitsa juhuslikult - kui klõpsu tegemisega on kiire ja kaamera korralikult seadistamata jääb... Need viimased pildid võiksid käia ka kategooria - mõista, mis see on? - alla...

13 kommentaari:

Liana ütles ...

See talvine valge on nii ilus ja nii karge, kohe tekib silme ette pilt, kus astud toauksest välja ja ninna poeb krõbekülm õhk, aga ikka on ilus olla.

Köögikata ütles ...

Vahvad mõistatused. Et sammas taas valgeks sai, on ka tore.

Eve ütles ...

Oh! see orva pilt on nii lahe, polekski nagu untsu läinud :) Viimasest küll aru ei saa - oleks nagu inimene ja nagu ei oleks ka..

kukupai ütles ...

viimasega on nõnda, et ega keegi peale tallinlaste seda vist ära ei arvagi... Inimene see ei ole...

tegelinski ütles ...

Talv teeb must-valgeid pilte ja need on väga sümpaatsed :)

A.I.V.O. ütles ...

Valgerand on nüüd oma nime väärt.
Kaselatv kui idamaa uusaastasaluut.
Oravapilt on väegade kunstiline, kui saaks vaid parema serva ära lõigata, sobides nii näitusele...
Kui alumisel pole inime, siis on seal plönn?
:D

osaline ütles ...

Jah, pisuke tüdimus juba peal. Ei kipugi koos maalriraamaturahvaga kiitma:
"Vaat, nüüd sul käes on õige soon!
Vaat, see on alles õige toon!
Ei olnud üldse vaja vist
maailma kirjuks ajamist!"
;)

Udo ütles ...

Praegu on valge tõesti katnud kõik muud värvid. Aga kui see valge sulama hakkab, küll siis tuleb sealt valge vahelt igatsugu "värvikirevust".

Anonüümne ütles ...

isiklikult ei soovita kehvasti pildistatud ja uduseid pilte eksponeerida, näidata. fotograafiaseltskonnas ei tunnustata kunagi neid, need jäävad näiteks enamasti võistlustest välja. mulle meeldivad pildid teisest kuni neljanda pildini. Kontrastid, värvid on mu jaoks võimsamad. see vabaduseristi pilt on mulle mittemidagiütlev pilt, mulle on mõistatus, miks seda eksponeeritakse ja mida selles pildis tahetakse näidata.

kukupai ütles ...

kulla anonüümne, fotojaht teatavasti pole võistlus vaid mäng ja sellepärast võib siia vahel ka mängulisemaid pilte üles panna.
Risti pildi allkiri vist peaks vastuse andma, miks ta siin on. Ja üleüldse, päris fotosait on mul hoopis mujal...

Linda Järve ütles ...

Kõrred tuules on kõige kaunimad - graafiline lihtsus.

Emmeliina ütles ...

arvustus
fotojahist osavõtja on teemat väga tõsiselt võtnud. On otsinud talve ilu ja võlu. Kuna tegemist sotsiaalselt mõtleva ja ajakajaliselt tunnetava indiviidiga, siis pole ime , et tema jaoks puhtaks pestud vabadusrist oluline on.
Et näitus igavaks ei läheks tutvustab autor endast avastamata tahke. Valge orav ja see tundmatu miski tekitavad vaatajates elevust.

Anonüümne ütles ...

nojah, mis puutub oravapildisse, on ehk lootust, et orav muutub kunagi kollasest või suisa sinisest valgeks... igas teaduslikus või ontlikus sektoris ei panda udupilte üles, need ei kõlba kuhugi. kui meeldib, siis las pandagu üles. siinkohal ei mõtle kulla kukupaid, vaid kõiki, kes panevad igasugust pilti üles. ma imestan siiani, et vähegi anonüümsema kommentaari peale ehmutakse justkui elevant hiire peale ja vastakse suisa närviliselt. see selleks. igatahes oli huvitav arutada piltidest. ;) soovin kõigile ilusat päeva, edu ja jõudu.