reede, 4. veebruar 2011

Tsirkust rohkem kui rubla eest


Lõpuks ometi sai üks vastuvoolu ujuja lataka kirja :)

Asi selles, et meie tänav on juba üle paarikümne aasta ühesuunaline - nii kitsas ju, et isegi suvel kaks autot teineteisest mööda ei mahu. Märgid on kenasti üleval ja puha, aga ikka leidub neid (ja mitte vähe), kes arvavad, et neile need ei kehti, sõidavad vastuvoolu ja ülbitsevad pealegi.
Praegu, talvel, on asi veel hullem - lumevallide vahel sügavates rööbastes sõitmine eeldab, et istme ja rooli vahel on midagi rohkemat kui põhupall.

Aga nii ei arvanud ühe valge VW mahtuniversaali juht (vanemas keskeas meesterahvas), kes lootis kah vastuvoolu kiiremini kohale saada. Ei olnud tal õnne - kõige kitsamas kohas tuli teine auto vastu ja kuna too oli ninaga õiges suunas, ei kavatsenudki ta teisele teed anda. Hakkas siis VW tagurdama, aga nii õnnetult, et keeras end teele poolpõigiti ja tagumist otsa pidi lumevalli kinni. Kinni kohe nii põhjalikult, et ei saanud enam edasi ega tagasi.
Politsei ilmus kohale, pildistas ja mõõtis, tänavaäärse maja perenaine laenas õnnetule lumelabida ja paar tunnikest kulus mehikesel oma masina väljakühveldamisele. Et sel ajal kogu tänava liiklus kinni oli, on kah selge.

Üks mees on siis õppetunni kätte saanud, õnneks polnud kooliraha väga suur. Paraku pole ta ainuke omataoline ja järgmisel ei pruugi nii õnnelikult minna...

2 kommentaari:

Larko ütles ...

Mitu rubla ta trahvi sai? Või on veel menetlemisel? Niisuguse sigaduse eest võib vabalt ka juhiloa ajutiselt kaotada.

kukupai ütles ...

eks trahviotsus tehakse hiljem muidugi, aga eelmisel aastal oli sellise asja eest 18000 krooni kanti...