neljapäev, 10. september 2009

Kopeeritud lugu


Tiia loal panin koopia endalegi.


Seekordse blogipidaja nimi on hea lapse nimeline.
Uurime järgi, kas ta seda ka siin elumere lainetel on...


Tere Kukupai!


Sind lugedes jääb mulje, et Sa eladki blogimaailmas, Sul on kolm blogi, kuhu pidevalt tekste ilmub. Sul on fotoblogi Nagis. Sa oled ema; vanaema. Käid tööl, mõtled abivajajate peale jne.
Kust selline energia? Kas sa
soovitaksid teistelegi sellise tempoga elu?
On sul enda meelest tempokas elu?

Elutempo on just nii kiire kui igaüks endale ise teeb. Seega ei oska ma soovitada ega laita.
Aga et ma just blogimaailmas elaksin - no seda ka päriselt ei ole. Kui keegi tähele pani, on viimasel ajal eriti üsna pikad pausid sisse tulnud. Kui midagi öelda on, eks selle aja ikka leiab, et klahve klõbistada. Kuna olen oma olemuselt ööloom, saabki palju asju siis tehtud, kui ülejäänud pere magab, kaasa arvatud fotode sorteerimine ja töötlemine, päeva jooksul pole muud kui võta ja riputa üles.
Energiat annab kõige rohkem see, kui mingi asi, mis mulle endale väga korda läheb, saab ära tehtud. Muidugi on ka minul perioode, mil ei tahaks kätt ega jalga liigutada, peab end lausa sundima. Enamasti on pärast aga hea meel, et ikka sai ette võetud.
  • Sa kirjutad palju sellest, mis Su ümber toimub, erinevatest elusituatsioonidest, väärkohtadest jne. Millise valdkonna alla sa oma leivatöö paigutad?
Kõige lühemalt võib öelda, et töötan inimestega, sageli nende elu pöördepunktides.
Aga üldiselt - üheksa ametit ja kümnes nälg just ei ole, aga paksuks ka pole õnnestunud end süüa..
  • Kui Sulle öeldaks ühel päeval, et Sul on võimalus ükskõik millises seriaalis või tõsielu saates osaleda, siis millisesse sa läheks ja millisesse mitte mingil juhul ei osaleks?
Ma olen osalenud saates "Inimeselt inimesele" ja seda tüüpi asjades olen edaspidigi nõus osalema. Aga igasugused seriaalid jätan 15 kuulsuseminuti jahtijatele :P
  • Blogiomanikud on teinud ka "reality" kokkusaamisi. Ka Sina oled neis osalenud. Kas blogipidajad on oma kirjutatud sõnade "nägu"? On need toonud sulle pettumisi või vastupidi üllatusi?
Mitmeid blogijaid olen enne juba reaalelus tundnud, seega nemad mulle üllatusi eriti ei valmistanud. Paljudega olen tõepoolest blogi vahendusel tutvunud ja need on olnud meeldivad kokkusaamised. Blogi on ainult üks osa inimesest, reaalis saab temast näha rohkemat.. Muidugi on blogi kirjutaja nägu, aga nagu näoilmeid on väga erinevaid, võib üks inimene kirjutada ka erinevaid blogisid. Isiklik tutvus annab võimaluse lugeda blogikirjutiste ridade vahelt, aitab mõnikord aru saada, miks just nii ja mitte teisiti.
Ühel kokkusaamisel üllatas mind ennast, et mind oli ette kujutatud hoopis teistsugusena, seda just välimuselt.

  • Kui saavad kokku ainult teatud blogipidajad, kas sa ei arva, et ülejäänud lugejad hakkavadki neid selliseks "oma seltskonnaks" pidama, kes ainult teineteisele kirjutavad ja loobuvad nende lugemisest?
See oht on isegi olemas. Samas on suur hulk blogisid, mida peetaksegi kindla ringkonna jaoks ning kõrvalseisjalele pole neis midagi huvitavat. Loetakse ikka seda, mis huvitab ja ennast kuidagi puudutab.

  • Blogimaailm on ka paras seebikas. Siin leidub igasuguseid tegelasi ja nagu korralikus seebikas ikka, ka üsnagi ootamatuid sugulussidemeid. Kas ja millise blogipidajaga oled Sina siinses "blogiseebikas" sugulane?

Eks aja jooksul ole minu blogidesse jõutud igasuguste kummaliste seoste otsinguil teiste blogijatega. Aga konkurentsitult parim küsimus oli: "Kas Kukupai on Ninataga ämm?" Arutasime omavahel ja leidsime, et kui Ninataga mees lubab mul end adopteerida, miks siis mitte. Seega - asi on töös ja loodetavasti mõne aja pärast võib sellele küsimusele jaatavalt vastata :P

  • Mis on Sinu meelest blogimise plussid ja miinused? Kas kellegagi otse tuttav olla pidurdab blogimist ja teemasid millest blogid?

Üks suur pluss minu jaoks on, et kirjutamisoskus ei lähe rooste. Lisaks suur virtuaaltuttavate ring, kellega on huvitav suhelda. Boonuseks võib lugeda , et mõnigi asi, mis muidu ununeda võiks, saab talletatud. Endalgi vahel huvitav vanu kirjutisi üle lugeda ja üllatuda - vaat kuidas ma siis mõtlesin!
Miinuseks võiks ehk olla, et blogimina ja reaalmina võivad kellegi jaoks sassi minna või samastuda.
Isiklik tutvus küll blogimist ei pidurda, lähtuda tuleb reeglist, et ei kirjuta midagi, millest inimesega otse rääkida ei saa. Ja loomulikult teiste privaatsus kuulub arvessevõtmisele. Aga see reegel kehtib ju reaalelus ka, nii et ei mingit jalgrattaleiutamist.

  • Kellele Sa blogid?
Kõigile, kes lugeda tahavad. Isiklikud ja kitsa ringi jutud on parooli all.
  • Ootad Sa oma blogis dialoogi?
Päris kindlasti ootan. Vahel päris kurvastab, kui viskan õhku teema, mis mind ennast väga puudutab ning ühtegi vastukaja ei tule. Samas mõnikord juhtub ka, et kommentaarium sahiseb mingi kõrvalise detaili ümber, peateemast vaadatakse sujuvalt mööda...

  • Kui paljusid blogisid loed ning on Sul kindel teemavaldkond keda jälgid?
Igapäevasesse kohustuslikku ringi kuulub kümmekond blogi, pidevalt hoian silma peal ikka päris mitmekümnel (ega kõik iga päev kirjuta ka). Pisteliselt kiikan teisi ka, kui midagi huvitavat silma jääb. Vahel jääb mõni blogi kauemaks unarusse ja siis kui aega rohkem, lappan kõik vahepealsed kirjutised läbi. Teemaks on ikka elu ise kogu oma mitmekesisuses.

  • Paluks ka ühesõna vastused valik küsimustele, mida esitati näitlejatele saates "Inside the Actors Studio":

1. Sinu lemmik sõna? polegi, iga sõna õigel kohal on ilus
2. Sõna, mis Sulle ei meeldi? Võimatu
3. Lemmik kirumissõna? (tsensuurita)? Püha Peetrus küll! ja kui asi päris hull - sh*t (läbi hammaste)
4. Millist teist ametit tahaksid proovida? Mida ma veel teinud pole? Vormel-1 piloot ehk?
5. Millises ametis Sa ei tahaks olla? Poliitik
6. Mida Sa sooviksid, et Jumal Sulle ütleks, kui saabud Taeva väravatesse? Jälle üks blogija ja nagistaja! Hm, ma pean netti juurde panema...

Tänud Kukupaile! Toredat sügist ja kergeid klahve!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

;)
minagi kujutasin sind tunduvalt teistsugusena ette ;)

sille ütles ...

väga huvitav on neid inervjuusid lugeda.
minul on sinust ka üks kujuluspilt, aga kuna me pole kohtnunud, siis ei teagi, kui palju see tõele vastab. :)