esmaspäev, 14. september 2009

Kas linnaametnik võib lõunal käia?


Oli vaja üks paber Tallinna linnavalitsusse viia. Asjaga juba kiire ka, sest eelmisel nädalal saadeti mind tagasi - paberi koostaja oli näpuka teinud, pidin laskma selle ära parandada. Tekkis päeva sisse sobiv auk, võtsin selle parandatud paberi ja kablutasin linnavalitsusse. Ametnik oli täitsa olemas, aga teatas, et tema kavatseb nüüd lõunale minna, tulgu ma tunni aja pärast tagasi.
Piiksatasin, et mina kasutan ka oma lõunaaega asjaajamiseks, pealegi käskis ta ise just täna tulla ning pole kuskil kirjas ka, et lõuna on. Mõtles hetke ja võttis paberid vastu, aega kulus selleks vaevalt minut.

Loomulikult on ametnikul õigus puhkepausile ja lõunasöögile, aga sellekohane info võiks ometi linnakodaniku jaoks üleval olla. Lihtsam ametnikul, lihtsam kodanikul. Kõik ei ela ega tööta kesklinnas ning ei saa tööajast asju ajamas käia. Kui aga ette teaks, oleks võimalik oma liikumisi planeerida.
Minule oli üllatus ka see, et kuigi kirjade järgi on teenindussaal lahti kella 17-ni, on vastuvõtt ainult kella 16-ni. Kah ebakõla...

7 kommentaari:

A ütles ...

minu vastuvõtt on täna näiteks kella 18.00ni. Ja ajab ikka vihale kui kell 12 lõppev vastuvõtt läheb ligi 13ni, siis 13-13.45 on koosolek ja kui tahaks oma korisevasse kõhtu midagi saada (ükskord oli küll asi eelkõige selles, et silmapõletik hakkas tulema ja otsisin juba alates kella 10st hetke, et apteeki lipata, sest nii on loota, et järgmisel päeval veel nägija olen) ja siis tuleb veel keegi kokkuleppimata lootuses et ma olemas olen. sry aga ma olen samuti inimene ja seetõttu ongi esmaspäevane tööpäev 6ni, et oleks võimalik ka peale tööpäeva meid külastada.
aga üldiselt kui mulle helistatakse ja kokku lepitakse olen igal ajal valmis kohtuma ning tihtipeale saab inimeste jalavaeva vähendada kirju-dokumente elektrooniliselt saates või siis kokkuleppel minuga alla valvelauda jätta.

kukupai ütles ...

aga seda ma ju väidangi, et olgu kindlad lõunaajad välja pandud, siis on tõesti kliendi enda viga, kui ei vaata neid. Aga kui üldse pole mingit märkust selle kohta, siis...
Seal konkreetses kohas valvelaud dokumente ei võta, sest nad ei oska neid kontrollida ning elektrooniliselt ka ei taheta, paberil, allkirjade ja pitsatitega on vaja...

Anonüümne ütles ...

mõistame linnaametnikku hukkkka, kellegil pole õigust puhkepausile ega lõunapausile....

CV ütles ...

Mitte ei saa aru kuidas on kirjutisest võimalik välja lugeda seda, mida "anonüümsed" kommenteerivad. Huvitav on sellist vastukaja lugeda. Selline ebareaalne tunne tekib. Nagu teisel planeedil.

Tegelikult tahtsin seda lahtioleku ja vastuvõtu erisust kommenteerida. Üsna tihti on lahtioleku aeg ja vastuvõtu aeg erinevad just sellel põhjusel, et teenindajad jõuaksid kõik oma tööd tehtud normaalselt (kasvõi paberid õigetesse kaustadesse jagatud jne). Nagu õpetajatel on tööaeg rohkem kui tunnid, mida nad annavad, sest mitte tunni andmise kõrvalt ei tehta aruandlust, vaid selleks ette nähtud tööajast. Targutasin nüüd natuke.

Selles osas olen küll nõus, et info peaks alati täpne olema. Eriti asutustel. Inimene ei ole hiromant ja ei pea eeldama midagi iseenesest.

Anonüümne ütles ...

äkki maksaks sellele linnaametnikule altkäemaksu, et asjad saaksid üldse korda tehtud?!? ta arvestagu sellega, et kui kedagi ei ole teenindada, siis mingu lõunale. minu jaoks on õigem, kui see linnaametnik olnuks kohe pidanud teda teenidama, mitte ütlema, et tulgu tagasi tunni pärast tagasi, kuna lõuna või midagi puhkepausi taolist algab. milleks see teenindamine on?

või kuidas? linnaametnik kutsugu ise oma kolleeg tema teenindamiseks kohale, enne kui läheb lõunale.

kukupai ütles ...

Asjad muide on aetud ja vajalik paber linnavalitsusest ka kätte saadud. Üllatas tegelikult, öeldi ju, et menetlemine võtab kuni kaks nädalat, tehti päevaga.
Probleem ju polnudki selles...

Morgie ütles ...

kahtlemata on linnaametnikul ka õigus lõunapausile, ent, nagu öeldud, peaks selle kohta info väljas olema ja toimumise kellaajad ette kokku lepitud.
segadusi tekitab just ennekõike määramatus, ennustamatus